Reklama

Reklama

Co jsi řekla včera v noci

  • Kanada Something You Said Last Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvacetiletá začínající spisovatelka Ren se po vyhazovu z práce připojí ke své kanadsko-italské rodině na dovolené. Realita generace mileniálů a transsexuálů se prolíná, když se Ren snaží najít rovnováhu mezi touhou po nezávislosti a vědomím, že je o ni postaráno. (Cinemax)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (5)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekná sonda do života jednej obyčajnej rodinky behom ich rodinnej dovolenky. Postupne sa odkrývajú problémy a nezhody, ktoré ich trápia, ale nakoniec vždy držia pri sebe. Je to natočené takým až dokumentárnym spôsobom bez nejakých prekombinovaných zvratov, takže to môže aj dosť nudiť. Mňa ale od začiatku rodinka zaujala. Hlavne otec, ktorý je celý čas nad vecou a veľa neprehovorí. Úplný opak matky, ktorá kecá nonstop. Plus k tomu dve dcéry, ktoré sa ešte hľadajú a syn ako priateľ na telefóne. Po prvom pozretí dávam 3*. Neviem, či si to niekedy pustím znova, ale ak áno, tak asi pôjdem s hodnotením vyššie. 6/10. ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla poprvé záběr na Ren, tak mě to přestalo zajímat.vydržela jsem pár záběrů (neustálých ) na jeho tvář ale celkově na tělo jich moc nedali.Bylo znát ,že má výzorem do ženy hodně daleko.Zbytečný film. Jinak nevím, jak napsat jinak  než Adramelech. Jinak se vyjádřit nelze. ()

Aleister 

všechny recenze uživatele

Pocitovka mimo běžná příběhová klišé, rodinné dusno na dovolené a mezi tím vším postavy snažící se proplouvat svojí každodenností. Dcery na prahu dospělosti, matka, která děti nemůže ochránit před životem, otcovské milující obětí. Za všemi půtkami a roztržkami láska, vzájemnost, křehkost okamžiku a síla dočasnosti. Skvělá Carmen Madonia jako mladá Ren, která je již o něco dále než studentka baletu v Dhontově Dívce. Citlivý český dabing. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

V anotaci čteme o generaci mileniálů a transsexuálů. Pojem mileniál je termín označující osoby narozené přibližně mezi počátkem 80. let a polovinou 90. let až začátkem roku 2000. Tito lidé existují. Vídám je na ulicích i v prostředcích MHD. Většinou čučí do mobilů či androidů nebo jak se tomu říká. Transsexuál je člověk, který se cítí patřit k opačnému pohlaví, než jaké je jeho pohlaví biologické. Jde tedy o člověka s fyzickými a biologickými znaky muže, který se cítí být ženou, a opačně. Transsexuál obvykle není spokojen ve svém biologickém těle a zároveň ani se svou společenskou rolí. Obvykle touží po změně své tělesné schránky. Neméně zásadní je pro něj však společenské přijetí v roli, ke které se cítí náležet. V moderní době je pro transsexuály v části zemí světa možnost legálně podstoupit změnu pohlaví. Tato změna probíhá jak oficiálně a formálně – změna dokladů, přejmenování atd., tak po fyzické stránce. Transsexuál při změně pohlaví prochází chirurgickými zákroky, které upravují jeho tělesnou schránku, a také podáváním hormonů. Jedná se o složitý a fyzicky, psychicky i emočně náročný proces. Transsexuála jsem v životě viděl jen jednoho (konkrétně ženu přeoperovanou na muže), o dalším (muži přeoperovaném na ženu) vím z doslechu. Přijde mi proto poněkud přehnané hovořit o generaci transsexuálů. Kdyby měla medicína vyprodukovat celou generaci transsexuálů, tak by chirurgové nestíhali žádné jiné operace. Samotné transky se totiž mohou rozplozovat jen těžko, pokud vůbec. Takže bych řekl, že pisatel anotace kecá ve snaze vsugerovat divákům něco, co není pravda. Žádná generace transsexuálů neexistuje. Existuje jen mizivé množství artificiálně vyfabrikovaných zrůd – např. ženské boky vypadají u chlapa pěkně blbě; kostru jim doktoři předělat nedokážou. Tolik obecně. Samotný film je bezvýznamný a nestojí za komentář ani za shlédnutí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama