Reklama

Reklama

13 exorcismos

  • Slovensko 13 vyháňaní diabla (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Počas halloweenskej noci sa šestnásťročná Laura vykradne z domu na večierok a so spolužiačkou Mireiou skončí v opustenom dome, kde vyvolajú ducha muža, ktorý v ňom kedysi vraždil. Po čase má Laura živé vízie a pocit, že ju trestá Boh za vykonanie znesväcujúceho skutku. Zbláznila sa? Musí zaplatiť za svoj hriech? Zmocnil sa jej diabol? Na zvláštne správanie tínedžerky zareagujú jej bigotní rodičia a požiadajú kňaza, aby zasiahol. Otec Olmedo je jedným z pätnástich kňazov poverených Vatikánom vykonávať vyháňanie diabla. Hororový príbeh zo súčasnosti je inšpirovaný sériou registrovaných prípadov exorcizmu v Španielsku. (Art Film Fest)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna puberťačka, jedna duchařská seance s kamarády, jedno posednutí démonem, zoufalá rodina a Vatikánem pověřený exorcista. To jsou ingredience tohoto španělského thrilleru/hororu, který v první polovině působí skoro až nudně, ale jakmile dojde na projevy ďábla v těle hlavní hrdinky a na někdy až obzvlášť odpudivé krvavé detaily, dostává to to správné tempo. Navíc zážitek byl v mém případě umocněn i tím, že jsem film viděl za tmy pod širým nebem v košickém amfiteátru, a to pak má úplně jinou atmosféru. Ne, že by to bylo vyloženě děsivé, ale bylo to velmi atmosférické. Vlastně bych řekl, že se jedná o řemeslně zvládnutou žánrovku, u níž je samozřejmě otázka, zda může v rámci žánru nabídnout něco nového, ale i kdyby tomu tak nebylo, u mě film, především jeho druhá polovina, dokázal obstát. S otazníkem u mě zůstává konec, ale to si asi každý divák musí zpracovat sám. [29. Art Film Fest Košice] ()

Lubikem odpad!

všechny recenze uživatele

Španielom došli nápady, film o exorcisme, aký tu už bol, ničím výnimočný, dokonca ba až nudný, postavy nesympatické. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor o exorcizme, akých sú tisíce. Mladá uzavretá panna Laura trpí správanie svojej fanatickej matky, a tak sa radšej potajomky vyberie s kamarátmi na párty, urobia si malú seansu a odvtedy ju prenasleduje zlý duch, z toho sa dokonca vykľuje sám Lucifer, takže rýchlo treba utekať po pána farára na pomoc. Film síce vyložene neurazí a po technickej či hereckej stránke je to v poriadku, len by už naozaj mohli vymyslieť niečo nové, a nie sa len dookola opakovať, lebo človeka to pomaly unavuje. Navyše to ani nebolo desivé, skôr som mal pocit, že sa režisér snaží, aby to radšej vyzeralo čím viac uveriteľne, a presvedčiť diváka, že sa niečo podobné naozaj mohlo stať. Španieli majú jediné šťastie, že žáner duchovia/démoni/exorcizmus majú v krvi, takže všetko pôsobí presvedčivo, len či to baví (a ako dlho ešte bude) už je druhá vec. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Debut Jacoba Martíneza ako režiséra by mohol dopadnúť aj lepšie. Jeho horor-based film patrí do sub-žánru „exorcism“, a najmä z hľadiska výsledku, Bohužiaľ, do skupiny tých tuctových. Mladá slečna, podobne ako jej rodičia, podávajú primerané herecké výkony. Ale najmä ten príbeh a jeho vedenie je dosť vypočítateľný. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama