Reklama

Reklama

Brad Pitt - blonďákova pomsta

(TV film)
  • Francie Brad Pitt - La revanche d'un blond (více)

Obsahy(1)

Už přes tři desetiletí se snaží dokázat světu, že je víc než jen hezká tvář... Jakkoli se to zdá neuvěřitelné, oslaví Brad Pitt na konci tohoto roku už šedesáté narozeniny. Debutoval v roce 1987, ve svých čtyřiadvaceti. Do povědomí diváků ovšem vstoupil až o čtyři roky později menší, ale významnou rolí v dramatu Thelma a Louise. Díky ní dostal nálepku krasavce a frajírka, kterou se po další desetiletí své bohaté kariéry snažil rozbít. Byla to jeho hlavní motivace k přijímání náročných výzev, které měly dokázat a snad i dokázaly, že kromě pohledného obličeje disponuje i neobyčejným hereckým talentem. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt, narozen v "biblickém pásu" Ameriky opravdu podepsal smlouvu úspěchem. Má takovou nenapodobitelnou ležérnost. Dokument na České televizi Artu v rámci Týdne dárků ukazuje průřez jeho slavné kariéry, která nemá výkyvy. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Brad Pitt sa počas štúdia na strednej škole rozhodol, že to nie je pre neho a vydal sa za svojim snom do Hollywoodu. Ako už dnes vieme tak jeho hviezda zažiarila dokonalo a toto je pomyselná cesta od Telmy a Luisy až po Nehanebných bastardov. Prevedenie: Páči sa mi, že sa venujem tvorbe viac ako jeho súkromiu lebo to ma síce zaujíma ale skutočne iba tak aby sa nepovedalo a v prvom rade sa mi páči vykreslenie jeho hereckej cesty a pohnútky ktoré cítil k jednotlivým svojim postavám. Páčilo sa mi ako sa sám snažil dehonestovať sex symbol za ktorý ho Amerika mala a to je neuveriteľne ťažké ale on to napokon dokázal. 83% ()

Reklama

freebob 

všechny recenze uživatele

Pohodový francouzský dokument o Bradu Pittovi.Film se nesoustředí jen na jeho kariéru,ale i soukromí a snaha vymanit se ze škatulky hollywoodského hezouna rolemi v thrillerech Sedm,Klub rváčů a sci-fi 12 opic.I samotný Brad má hodně charismatu a vážím si jeho snahy (s Robertem Redfordem) pomáhat s produkcí začínajících filmařů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Absolutní sex-symbol a postupně i respektovaný charakterní herec. Krasavec, který prakticky neměl hluché tvůrčí místo, herec, kterému vyhovují spíš „menší“ a osobitější projekty, muž, který zasvětil život odvětví za cenu hvězdné osamocenosti. Film ho učaroval v dospívání zřejmě hodně hluboko, jinak by těžko nechal dva týdny před dokončením vysokou školu a vydal se vstříc zábavnímu dobrodružství. Začínal s reklamami, s nedůležitými televizními filmy a seriály. Víc na sebe upozornil roličkou v nekonečném Dallasu. Dlouho ale nic zásadního nepřicházelo. Rozhodla významná role v dramatu Thelma a Louise. Zatímco Ridley Scott ho v roce 1991 pustil do hry, o rok později jej už režíroval jeho idol z dětství Robert Redford. Následovalo pár hezounků a frajírků, až se pokusil nálepku rozbít smažkoidní postavou v černočerně prokleštěné gangsterce Pravdivá romance i rolí masového vraha ve velmi atmosférické a ponuré Kalifornii. Pravá rebelie pak přišla s Davidem Fincherem a jeho thrillerem Sedm (a později s Klubem rváčů). A začal si cíleně vybírat projekty, na které mohl „být hlavně hrdý“ – i když nebyly pro každého. Tradičně mluvící hlavy, místy možná dojem nedořečenosti či absence nějakého protipohledu. Výsledek je každopádně solidně poskládaný (odskoky do minulosti, k rodině…), škoda nicméně, že samotný Brad mluví někde vzadu. Každopádně úchvatná kariéra. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Správná star musí projít vývojem. Od stříkání Ridleyho Scotta na břišní destičky (evianem) až po seškrábání nálepky krasavce Fincherovými ostrými nehty, úspěšně realizovaný Plan B tvůrčí autonomie a jak ukáže nečekaně melancholická závěrečná pasáž, trpké životní zkušenosti, které se po cestě ad astra promítají do rolí. Nebudeme si ale nic nalhávat. Kdyby vypadal jak Steve Buscemi, je teď leda bezejmenným údržbářem ve springfieldském baptistickém kostele.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama