Reklama

Reklama

Paradox Seana Conneryho

(TV film)
  • Francie Sean Connery vs James Bond (více)

Obsahy(1)

Diváci ho milovali jako Jamese Bonda, on však ze všeho nejvíc toužil se z této osudové role vymanit... V roce 1962 vstupuje na plátna kin mladá neokoukaná tvář a zároveň nový hrdina, agent James Bond a jeho první představitel Sean Connery. Jednalo se o první filmovou „bondovku“ s názvem Dr. No, jinak šestý knižní příběh z pera dnes již legendárního Iana Fleminga. Role Jamese Bonda přinesla Seanu Connerymu slávu a bohatství, ale stala se i jeho břemenem a prokletím. Tvůrci dnešního dokumentu zkoumají Conneryho kariéru komplexně a věcně, i když ve skutečnosti byla hercova cesta k osvobození a uspokojivému sebeprosazení trnitá. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

subic 

všechny recenze uživatele

Za první bondovku dostal pouhých 15tis. dolarů, za další 2 ne o moc víc. Po čtvrté bondovce už si nárokoval i  procenta z merchandisingu. Tak ho v páté nahradil nijaký Australan Lazenby. Za v pořadí šestou pak dostal 125tis. dolarů. Ale Roger Moore pak už bral miliony. Věděl jsi to? Já ne. Zajímavý dokument o dalších rolích Seana Conneryho a jeho takového až traumatu z Jamese Bonda. ()

kpt.Johanson 

všechny recenze uživatele

Ukázka zcela odfláknuté dokumentaristické práce, která se snaží nahnat pody na slávě jednoho velkého herce.  Tvůrci dokumentu se snaží hrát na city v příběhu, který pořádně ale sami neznají. Neznají vlastně život Conneryho, a ani úskalí fenoménu, kdy se z herce stane postava v očích diváků. Takhle nějak dopadne dokument, který posbírá archivní záběry a několik tun bulvárového materiálu a poskládá si z něj, co chce.. Doplní to tu a tam nějakou tou výpovědí a šup dokument je na cestě.. Pokud by se jednalo o studentskou práci, jejímž cílem je dostat zápočet pro přistoupení ke zkoušce, no prosím... Ale pokud to mám hodnotit jako dokument, pak nejen, že nedostál svým cílům, ale je nasnadě zapřemýšlet, zda vůbec nějaké měl. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný, klasický dokument, kde se většinu času klade důraz na Conneryho životní roli Jamese Bonda a snahy se z této škatulky vymanit. Uvidíme Conneryho v pár rozhovorech, rozeberou se jeho dalšíí filmy a obloukem se zase vrátíme k TOMU Jamesi Bondovi. Od poloviny už to bylo opakování toho samého a výrazně bez tempa. No prostě dokument pro dokument. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kariéra rodáka z Edinburghu rozdělena do třech souvisejících bloků. Nejdřív samozřejmě Bond, co stvořil Conneryho a Connery, co stvořil Bonda. S toxickou maskulinitou, sexuálním násilím a love and hate přístupem k roli, který v budoucnu postihne i Daniela Craiga. Poté zdolávání pahorků více, či méně kvalitních filmů, ve kterých se uvolňovala nahromaděná frustrace z předávkování suchým martini a několikanásobně vyšší gáže Rogera Moorea. A nakonec přichází ta nejsvětlejší pasáž biografie sexuálního idolu 55+, zklidněním provázené mentorství v rolích i v soukromí. Vše samozřejmě s typickým skotským přízvukem a šetrností.. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Skotské kořeny. Světácké rodokmeny. Toho, který bodoval, ve svých dobách, nejen s číslem 007, mimo domov, ale i coby vyfešákovaný Jižan, zachraňující MARNIE z hitchcockovských tenat. Neúplatný LEV, kterému turban, "sombréro" pouště nenadzved´ žádný americký VÍTR. MARIANY, Audrey Hepburn, ROBIN. Úskočný loutkář údajné BEZCHARAKTERNÍ ŽENY, v hříšném negližé, Giny. Rek horkých chvilek, nejednou překonávající nejeden PAHOREK. Tajuplný SHALAKO, házející oko po /pampe/lišce prérie. Se sluncem ve vlasech. Blond Brigitte Bardot. Šarmantní konání ŠAMANOVO. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama