Reklama

Reklama

Přes velký předěl

  • USA Across the Great Divide (více)

VOD (1)

S odvahou a nadějí putují nevyzpytatelnou divočinou za svým novým domovem... V roce 1876 karbaník a podvodník Zachariáš Copp (R. Logan) prchá před svými pronásledovali, které obral v kartách. Uprostřed krajiny potká dva sirotky, Holly a Jasona (H. Rattrayová a M. E. Hal), kteří cestují do Oregonu, aby tam převzali svou zděděnou půdu. Zachariáš se k nim chce přidat, aby měl lepší šanci uniknout a aby děti zvládly překročit Skalnaté hory. Holly a Jason mu však nevěří a nechtějí, aby je doprovázel. Zachariáš však i přesto vytrvale za dětmi putuje po svých. Po několika dnech, když děti překračují řeku, Zachariáš zachrání tonoucího Jasona, a stává se tak třetím členem výpravy na cestě nevyzpytatelnou divočinou… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Krásný poctivý dobrodružný film, trochu pohádkový, a přesto napínavý. Čistá příroda a herecká účast leckterých zvířat splněna. Pokud vás však rodinné filmy nelákají, pak sáhněte po dokonalém seriálu 1883. Tak doba vypadala skutečně. Ale i tohle idylické putování nabízí divákovi škálu zábavy i emocí. 80 % ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Něco tak šíleně naivního, když neřeknu přímo hloupého, to už jsem dlouho neviděl. Některé části jsou opravdu jako komedie a přitom je to myšlené vážně, třeba to jeich probuzení na sněhu, všechno zapadlo sněhem a oni si toho ani ani nevšimli a přitom spali pod širákem, nebo ten přechod přes zasněžené hory, bez zásob a jen v lehkém oblečení, to někdo může brát vážně? Nechápu to vysoké hodnocení, protože když si představím tuto trojici, tak by v zimě neušla ani pár mil, ale svět asi chce být klamán a raději vidí vše v růžových barvách a proto má tato naivní historka tak vysoké hodnocení. Jednu hvězdičku dávám za to, že to beru jako film pro děti, tedy jakousi pohádku a jednu za tu přírodu a zvířata, hlavně ta likvidace grizzlyho v zapáleném stanu byla dokonalá, to jsem se smíchy neudržel. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že to bylo o dvou sourozencích (dětech), kteří se měli dostavit včas k projednávání řízení o dědictví-snad nějaký pozemek. Bez pomoci hazardního hráče, jenž je ochránil jak před útoky divokých zvířat, tak před indiány, přičemž ve finále obehrál zloděje koní, by se jim to sotva povedlo. Jako klukovi mi to přišlo úžasně dobrodružné a napínavé. Edit: Po zhruba třiceti letech jsem si film zopakoval (tentokrát v původním znění) a musím uznat, že je to pořád fajn rodinný western s podmanivými exteriéry, pěknou hudbou a působivou interakcí lidí a zvířat (včetně pejska a toho kýčovitě zpomaleného záběru na děti a běžícího kolouška). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Western pro malé děti. 1)  Dobře natočené i když nepříliš věrohodně působící akční scény s medvědem grizzlym, pumami, vlky a bizony jsou zřejmě to nejzajímavější, co film poskytuje._____ 2)  Zápletka by nebyla špatná, kdyby měla nějaký konec. Zde ovšem nemá._____ 3)  35letý Robert Logan (karbaník Copp) byl pěkný chlap. ()

Horácius 

všechny recenze uživatele

Možná to s hodnocením přeháním, ale film mám zafixován jako špičku svého žánru, kterou bylo možno v naší televizi kdysi dávno shlédnout. Zejména zaujala krásná příroda na naší první barevné televizi :))) (a pak že to je objektivní!), scénky se zvířaty a také celkem neotřelý námět. Jak by to dopadlo při shlédnutí dnes nevím, ale k čertu s tím, kdysi to působilo a hotovo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film pochádza z pera tvorcov série snímok "Wilderness Family". (Svadbos)

Reklama

Reklama