Reklama

Reklama

Jeseníky - království horské divočiny

  • angličtina Jeseníky - The Kingdom of the Mountain Wilderness (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přírodopisný dokumentární film, který vypráví příběh fascinujícího koloběhu života jedinečné horské přírody Jeseníků. Od divočících řek a potoků, přes rozsáhlé lesy, rozervané skály, houpavá rašeliniště až po nehostinné alpínské bezlesí. Tam všude potkáme unikátní rostliny a zvířata, přizpůsobená drsnému prostředí hor. (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Fakt paráda. Výborně kombinované, naprosto famózní záběry, obraz doplňující hudba a dost nových a zajímavých informací. Plus beseda s režisérem v kině. Snesl bych delší stopáž, ale proč je taková, jaká je, už víme. Úctyhodné čtyři roky práce, smekám. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2023) CHKO Jeseníky jsem navštívil nejednou, Polákův film však ukazuje divákům jejich méně známou tvář - divokou a nespoutanou. Zaměřuje se na místa mimo turistická značení a představuje zvířata, na která běžný turista zpravidla nenatrefí. Opravdu mě překvapilo, kolik nevídaných tvorů může člověk v Jeseníkách potkat - má-li štěstí a umí se dívat. V tomto směru mě nejvíce zaujali netradiční a invazivní psíci mývalovití, ale i sokolí rodinka, která se filmem táhla (nebo spíše létala a hnízdila) jako červená nit. Některé záběry u mě vyvolávaly dokonce dojem, jako by ani nešlo o tuzemská místa - česká příroda vskutku skýtá mnoho (ne)známých krás. ()

Zajímavosti (1)

  • Film vznikal přes čtyři roky za odborné spolupráce Správy CHKO Jeseníky a byl podpořen z prostředků společnosti ČEZ a. s., Moravskoslezského a Olomouckého kraje, Pivovaru Holba a.s. a firmy Tilak. (Zdroj: GepART pictures)

Reklama

Reklama