Reklama

Reklama

Sláva

(seriál)
  • Jižní Korea Deo Geulloli (více)
Jižní Korea, (2022–2023), 14 h 17 min (Minutáž: 47–72 min)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Na střední škole zažila brutální šikanu. Po dlouhých letech pak přijde s ďábelským plánem, jak přinutit pachatele, aby za svoje zločiny konečně zaplatili. (Netflix)

Recenze (39)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto šikanovaných detí, táto šikana bola znázornená bravúrne, ale prehnane, až absurdne. Inak to bolo naivné až trápne divadlo plné nedomyslených a nedopovedaných vecí. Hlavná herečka podala výborný výkon, ostatní, až na jedného, tam iba debilne čurákovali a prehnane afektovali. A pomsta nebola zase až taká uspokojivá ako som čakala. A keďže tému pomsty mám vo filmoch najradšej, tak to bolo najväčšie sklamanie. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Príbeh je brutálny, plán pomsty dostatočne šialený a napínavý. Ťažšie sa mi prepájali vzťahy jednotlivých postáv, ale v konečnom dôsledku to dávalo zmysel. Miestami to bolo aj vtipné, miestami poriadne absurdné. Lenže ja mám problém s kórejčinou! Ich reč je tak zvláštne nemelodická, plačlivá a afektovaná.  Dialógy sa mi zdali premotivované a možno preto som mala problém stotožniť sa s posolstvom a logikou deja. ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Věrohodná je pouze první epizoda. Každá další část je pak méně a méně uvěřitelná. Přesto mi seriál bavil a zkoukla jsem vše naráz. V reálném životě by se to ovšem určitě nestalo. Taková temná pohádka pro ty, co v dospívání zažili brutální šikanu a nenašli u nikoho zastání. Po 8 epizodách předpokládám, že bude další pokračování (2.série). ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Korejská tvorba je skvělá a Sláva to opět dokázala. Velmi zajímavý příběh plný všemožných emocí. Protože se tu střídá minulost se současností (především v prvních dílech, pak už jsme povětšinou v přítomnosti), měla jsem zpočátku trochu chaos v tom kdo je kdo. Jinak ale bravurní seriál. Možná by si i konec zasloužil trochu víc prostoru, ale to je jediná drobnost, kterou mohu vytknout. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Velký nadšení a velký uf dohromady. Jestli Korejci něco umí, tak je to šokovat v seriálech. Ano, je to trošku prekombinovaný, místy dost natažený, ale pointa celého seriálu zůstává skvělá. Hlavní herečka předvedla bravůrní výkon, ve kterém jsou její emoce téměř nečitelné, což celému dramatu dodává na dramatičnosti.  Jedná se o seriál, ve kterém jde o pomstu - pomstu za brutální šikanování na střední škole, které všichni přehlíželi, včetně učitelů. A pokud je člověk odhodlaný něčeho dosáhnout, tak se mu to většinou povede.  První tři díly jsem koukala s otevřenou pusou a většinu osazenstva bych zabila sama. Od 4.dílu nabírá seriál klidnější tempo se spíše plíživým a promyšleným zlem, ale rozhodně neztrácí na kvalitě. Otevřený konec tady rozhodně není na škodu, protože je už jen na Vás, jak to dopadlo.  Rozhodně to není žádná oddechová záležitost, ale pokud máte chuť na něco náročnějšího, tak směle do toho.  Moje hodnocení: 9/10 ()

Galerie (186)

Zajímavosti (2)

  • Přestože tvůrci seriálu tvrdí, že není založen na skutečných událostech, je pravdou, že šikana za pomocí kulmy má základ v reálném případu z roku 2006 ze střední školy v Čchongdžu v provincii Severní Chungcheon. (kubstvi)
  • Když má Sa-ra (Kim Hieora) halucinace, tak vidí, jak se k ní plazí had. Ten je opravdu skutečný, není vytvořen počítačem. (HanzoBureshi)

Související novinky

Co si odnést z hory statistik Netflixu

Co si odnést z hory statistik Netflixu

18.12.2023

Netflix už delší dobu každý týden vydává žebříček deseti nejsledovanějších pořadů, v celkových číslech i rozřazený pro jednotlivé země, kde je streamovací služba dostupná. V uplynulém týdnu ale firma… (více)

Reklama

Reklama