Reklama

Reklama

Oběť/Podezřelá

  • USA Victim/Suspect
Trailer

VOD (1)

Žena na policii ohlásí, že se stala obětí znásilnění. Dočká se ale jenom obvinění, že si to celé vymyslela. Mladá novinářka pak odhalí, že to není ojedinělý případ. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zde je nutno smeknout před novinářkou,  která odvedla neskutečný pečlivý kus práce a na tématu, kterému zprvu nikdo nedával šanci, ukázala, jaké hrůzy musí dodnes oběti znásilnění zažívat v demokratické společnosti. Zároveň je nutné pochválit i redakci, která jí k tak dlouhodobé mravenčí práci dala prostor. ------  Odhalení jsou šokující a děsivá - když autority začnou v podstatě vyhrožovat mladým holkám/klukum, které si právě prošly hrůzou a ponížením, není divu, že je zmanipulují, kam chtějí. Tohle nejsou jednotlivé excesy, ale chyba v systému jako hrom. ------- Ohledně celé situace pak souhlasím s uživatelkou zuzza11, s dodatkem, že v USA to aspoň někteří považují za problém, zatímco u nás jsou stále oběti znevažovány i velkou částí veřejnosti. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Toto je téma, ktorá by si zaslúžila kvalitne spracovaný dokument. Aké hovädo policajt musí byť, aby obeti sexuálneho násilia nasadil putá. Prípad uzavretý, páchateľa máme. Mladé ženy majú za sebou dvojnásobné znásilnenie, záznam v trestnom registri, plno pochybností a mnohé aj pocit viny. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem si dal nějaký true crime, tentokrát to však nebyla úplně nejšťastnější volba. Oběť/Podezřelá se věnuje zajímavému tématu, které je samo o sobě velmi závažné a značně znepokojující. Přesto je dokument natočený značně nezáživnou formou, téma by si rozhodně zasloužilo mnohem poutavější a přesvědčivější zpracování, prospěla by mu i kratší stopáž, případně více materiálu k vyplnění mezer. Za sebe mohu s klidným svědomím říct, že jsem už viděl mnohem povedenější dokumenty, oproti kterým je Oběť/Podezřelá jen slabým odvarem. Nejedná se však o žádnou hrůzu, i když zůstáváme lehce pod průměrem, tak shlédnutí v žádném případě nelituji. 4/10. ()

zuzza11 

všechny recenze uživatele

Zasrani hajzlove. Presne jak u nas, policajti k hovnu. Jsem uplne vytocena ty % jsou desive a porad se najdou lidi, jenz to budou popirat a delat si z toho srandu. Je mi na bliti z dnesni doby, horsi jak stredovek. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama