Reklama

Reklama

Nejhlubší nádech

  • Velká Británie The Deepest Breath (více)
Velká Británie / Irsko / USA, 2023, 108 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Rekordmanka v potápění bez kyslíku a odvážný profesionální potápěč dají v sázku všechno, aby se zapsali do historie tohohle extrémního sportu, který je pro ně vším. (Netflix)

Recenze (56)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

A zase to kdyby... Kdyby byvali byli tam nenacpali tu romatickou ufnukanou vatu, tak to byl dobry, nerku-li vyborny dokument o nahodnem posouvani hranic schopnosti lidskeho tela. Muzu jeste jednu sekundu ci dve dal nebo to se mnou yeahbne a nestihnu vyplavat? Kdo vi?! Doporuceni pro zeny. Pokud opravdu touzite lapat po dechu a nechcete se topit ve stometrech pod wasserem, nasadte si kolicek na ///// * (nanosekundu, nosekundu, sekundu,) * !nehodici se skrtnete! ////// nos a se svym milym chlapcem ( muzem) zkuste techniku tzv. Dypfroutu ( deepthroatu, chcete-li). Kazdym dnem se muzete krasne zdokonalovat. Panove voala... ()

holtis 

všechny recenze uživatele

I když jsem fanoušek freedivingu, tak bych film trochu sestříhal...zdálo se mi dost rozvláčné. Film má celkem dost nepřesností (vlastně už v první minutě, kdy tlukot srdce freedivera utichá a zpomaluje  s vynořením). Viděl jsem český dabing z Netflixu...hrůza,na překlad by se mohli alespoň někde na terminologii dotázat. Jinak su za film rád...moc takových není a přes drobnosti i tak překvapil. Navíc ho pustili v době konání závodů Vertical Blue 2023, což se k sobě náramně hodilo. Za mne 85%. ()

Reklama

Fakof 

všechny recenze uživatele

Skutočne silný dokument, odvážim sa povedať, že ide o ten najlepší/najkrajší dokument aký som kedy videl, Netflus a A24 sa znova tromfli. Vieme, že Netflix robí veľmi kvalitné dokumenty a v prepojený s kvalitou a originalitou A24 sme dostali túto nádheru. The Deepest Breath exceluje profesionálnymi zábermi počas celej dĺžky filmu, hlavne úvodná scéna, tá bola parádna. Za dokument som veľmi rád, totiž to som fanúšik Freedivingu ( nieže by som tento šport robil, no vždy ma fascinoval spoločne so surfingom, a hlavne ľudia, ktorý robia tieto športy mi pripadajú byť fakt uvoľnený, na nič sa nehrajú ). The Deepest Breath odporúčam pozrieť každému, nielen pre kvalitu svojich záberov ale hlavne pre zachytenie spoločného puta, ktoré mali títo dvaja zamilovaní ľudia. ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Teda tak to jsem nečekala ! Měla jsem to v merku už déle, ale moc se mi do toho nechtělo, nejspíš jsem čekala na tu správnou náladu...Ale že mě dostane dokument a ještě k tomu o potápění tak to bych teda neřekla nikdy. Na konci mi dokonce tak bušilo srdce napětím že jsem skoro zadržovala dech s nimi. Asi si jdu zkusit do vany jak dlouho vydržím zadržet dech pod vodou :D ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Freediving je další z mnoha šílených rizikových sportů. Na jednu stranu ty lidi neskutečně obdivujete pro to co umí a pro jejich odvahu se postavit takovýmu riziku. Na druhou stranu ale proč by to někdo dělal, když je tolik sportů, kde se nemůže nic stát. Bylo to fakt super, záběry, příběhy postav. Jinak super rekordy, je to obdivuhodný, prostě 104 metrů. Já se potopím 2 metry a už mi dochází kyslík :D Musíme všichni uznat Netflixu, že na ně nikdo s dokumenty nemá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Scenáristka/režisérka Laura McGann bývala len cez ulicu od otca potápača Stephena Keenana, ktorý hrá kľúčovú rolu v tomto dokumente. Túto skutočnosť zistila, až keď začala pracovať na tomto projekte. (Arsenal83)
  • Film sa premietal v sekcii špeciálnych premiér na Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov v Kodani 2023. (Arsenal83)

Reklama

Reklama