Reklama

Reklama

Buchty po ránu

(pořad)
Publicistický
Česko, 2023, 20x27 min

Režie:

David Slabý

Účinkují:

Josef Maršálek (moderátor), Tereza Bebarová (moderátor)

Obsahy(1)

Charismatický pekař a cukrář Josef Maršálek dokázal díky svému umu a kulinářskému talentu, přimět nespočet diváků a divaček k nadšení pro pečení, k touze po vůni linoucí se z vlastní kuchyně. Protože, jak Pepa říká, to domácí chutná nejlépe. Společně s herečkou Terezou Bebarovou, provázeli nedávnou cukrářskou soutěží v České televizi – Peče celá země. A právě tato skvělá dvojice se tentokrát pustí do nové dvacetidílné série – Buchty po ránu. Samotný název dává tušit, že se bude péct! S láskou, humorem a z dobrých surovin. V každém díle upečeme několik receptů s podobnou tématikou, například kynuté plněné buchty, koláče, bábovky, odpalované těsto, slané koláče, recepty z dovolené, z Rakouska-Uherska, dorty a mnohé další. Josef s Terezou ukáží postup, možnosti provedení, správné ingredience a upozorní na chyby, které by mohly zkazit výsledný dojem. K pečení a receptům se mnohdy váží vášnivé diskuze a vyvstává řada otázek. Například taková bábovka. Jak docílíme různých maleb uvnitř bábovky? Proč je dobré nahrnout syrové těsto co nejvíce k obvodovým stěnám formy? Proč je dobré tekuté i sypké suroviny smíchat nejdříve zvlášť? A třená nebo kynutá? Vyzkoušíme všechny! (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

S dorty je asi nejvetsi prace a daji se dost surovinove osidit, aby jste to na chuti az tak moc nepoznali. Tekute ingredience do testa a ty suche, ktete prijemne v testu krupou. Serial je ke shlednuti v archivu Ceske televize. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tihle dva nesympaticti tragedi z Casu na TE.BE nahradili Peceni na nedeli? No chapu ze naklady na tenhle porad jsou 10x nizsi, ovsem kvalita 10x horsi. Teda Marsalek aspon pect umi slusne, ale neni to moderator, a Bebarova neni ani jedno, uplne zbytecna, jeji radobyvtipne poznamky bych rad ozelel (a to se proti casu na te.be jeste dost kroti) ... postupne se to zlepsuje, pridavam *.  Pekne dily se smazenym testem, babovkama, trvanlivym pecivem a prekvapive zajimavy dil 5 ingredienci (tvaroh, cokolada, vajicka jdou i bez mouky). Kvalita jde stale nahoru, Bebarova se vic drzi na uzde a na pondelni rano se uz zase tesim. Marsalek tady nastesti pouze pece a nemudruje jako jinde. Druha serie je lepsi a lepsi, konecne plundrove pecivo, slane housky a predevsim odskoceni od peceni ke knedlikum. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

"Tak nám upekli Josefa, paní Bebarová." Zjištění, že se v našich zeměpisných šířkách peče, může vyvolat u některých jedinců neodolatelnou touhu zadělat těsto na buchty, připravit nadýchaný moučník a vykouzlit jedinečný dezert. Okamžitě tak oživí letité recepty po babičkách, které už jsou za tu dobu na zašlém papíře sotva čitelné. Může se tedy reálně stát, že nám z receptu vypadne nějaká důležitá ingredience, jelikož ji kvůli vybledlému písmu nebylo možné správně přečíst. Rodina sice daný upečený produkt sežvýká, jen má neodbytný pocit, že od babičky to byl jiný kalibr. A v tu chvíli nastupuje mistrný pekař a cukrář Josef Maršálek, který se svojí asistentkou Terezou Bebarovou nabízí celou řadu sladkých receptů a přehlednou formou ukazuje, jak je správně upéct. Nikdo nikdy nebude jejich učení v kuchyni následovat. Pořad tak zcela zbytečně zabírá čas ve vysílání. Půlhodina pinožení je v podstatě určena pro diabetiky, kterým je cokoliv sladkého zapovězeno. Mohou zírat na pestrost sladkých pokušení, kamarádit se bez obav s cukrem a přes televizní obrazovku ochutnávat ty dobroty. Ostatní diváci můžou pořad v poklidu ze svého repertoáru vynechat. Oba účinkující jsou tragičtí, studio je odpudivé a celé je to jedna velká stupidita. 0/10 ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Občas nějaké jídlo vypadá docela dobře. Ovšem Pepa by mohl upravit trochu svoji mluvu. Aby během minuty použil dvakrát větu "šup ho tam", mi přijde už trochu přes čáru. Tohle je přece pořad o jídle, jestli se nepletu. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama