Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy Cat je populární komiks, jehož hlavní postavou je vražedkyně v latexovém kočičím kostýmu. Když Martin Grandi, kreslíř s poněkud problematickou pověstí, najme soukromého detektiva Mika Cashe, aby mu pomohl dokázat, že právě on je autorem veleúspěšné komiksové postavy, jejíž idea mu byla zcizena Paulem Carpasem, netuší, že se stane první obětí ze série vražd provedených přesně podle (jeho) kreslených příběhů. Carpas, jemuž každý den přibývají na konto tučné sumy za prodaná autorská práva k Sexy Cat, se však přiznat nehodlá. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tahle španělská sleazy obskurní raritka založená na italských komických knihách pro dospělé (tzv. fumetti) zde jako ten hlavní tématický bod, s typickým grindhouse vadným výkresem (zrnitý obraz, přímo děsivý zvuk) se mi líbila a já se bavil, cool nepolapitelný zabiják v masce kočky s pěkně ostrými drápky (jaké to překvapení v podobě odhalení ke konci), vynalézavé násilí a vraždy, dost krve a hlavně velká zábava. Co se týče žánrového zařazení, tak tento okrajový film spadá krom Eurohororu, rovněž do subžánru giallo (které tou dobou bylo v rozkvětu), typicky žánrové trademarky tu najdeme (viz třeba první vražda umělce). Film doporučím především giallo fanatikům, nic převratného a atmosférického však nečekejte, stopáž není ale zas tak závratná, takže se to vydržet dá:-)! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tohle nejde brát moc vážně, jinak by to byl velkej průser. V rámci subsubžánru, kterému vůbec vůbec nerozumím, asi solidní počin. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Další ze španělských odpovědí na italské krvavé kriminálky. Tentokrát vraždí tajuplná postava zvaná „Sexy Cat“. Nechala se inspirovat podle kreslené předlohy a první obětí byl právě tvůrce onoho comicsu. Další vraždy probíhají podle již nakreslených stripů. Příběh je samozřejmě jaksepatří zamotán, podezřelých dost a identita „Sexy Cat“ je odhalena až v závěru. ()

Reklama

Reklama