Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osud světa je zase jednou na vlásku. Mimozemšťané plánují uskutečnit rituál, který by mohl proměnit Zemi na homosexuální planetu. Jejich záměry může zhatit jen superhrdina Kapitán Teplomet, který si však zároveň klade jednu otázku: Je homosexualizace světa ve skutečnosti opravdu tak špatný nápad? Kapitán Teplomet zachraňuje univerzum​ je extravagantní queer komedie ctící principy fenoménu camp. Libuje si ve zdobnosti, umělosti a hlavně v podvratném zesměšňování heteronormativní popkultury. V dnešním světě je taková léčba šokem vhodná rozhodně nejen pro fanoušky LGBTQ+ filmů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (4)

JFL 

všechny recenze uživatele

Na filmu je často znát, že vznikl jako poloamatérský nadšenecký projekt party queer lidí během corony, ale to nikterak neubírá sympatie a srdíčko, které tu jsou vytočené na jedenáct. Od občasné tvůrčí bezradnosti, jak se z navršených peripetií pohnout nějak konstruktivně kamkoli dál, snadno odvádí pozornost velkolepě rozjuchané nadšení zúčastněných, obrazoborecký přístup ke všemu konformně svatému i ke klišé superhrdinckých bijáků. Fenomenální konfrontace Kapitána a jeho Nemesis před stánkem s párky hravě zastiňuje dosavadní vrcholy žánru v čele s Nolanovým střetem Batmana a Jokera. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Zjevný hit karlovarské půlnoční sekce zaujme vyhroceným názvem i notně růžovým vizuálem. Snímek osobně představil režisér Harvey Rabbit a podotkl, že štáb ze sta procent sestával z queer osob. Evidentně se jednalo o nadšenecký projekt, v němž queer komunita vytvořila titulního superhrdinu, jenž musí pomoci svému příteli (shodou okolností katolickému knězi) v boji s mimozemskými homosexuály, kteří chtějí realizovat svou vizi kompletně gay světa. Záměrně absurdní námět je jen záminkou pro přehlídku třpytkami posypaných a lascivními kostýmy přeplněných scén, jimž nelze upřít nadšení a přestřelený humor. Zároveň však zabolí technická lacinost a filmařská nezkušenost, kvůli nimž vyprávění klopýtá a leckdy přímo přešlapuje na místě. V rukou šikovnějšího střihače by se příběh spokojil s mnohem kratší stopáží, výsledek by působil výrazně svižněji. Spíše než o dobrý film se proto jedná o sympatický projekt, jemuž nelze nefandit. ()

Reklama

Andy_Warhold 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o film, ale o řetězec groteskních gagů, kterým bohužel strašně rychle dochází dech. Něco jako kopání do zadku s pádem do bahna a klasický trik s traverzou na rameni v němých groteskách. Tady je bohužel v zásadě jediná scéna/námět pořád dokola. Začátek skvělý, po pěti minutách to už není vtipné, po deseti se nudím a po patnácti se modlím ať už to skončí.... Měli z toho udělat short na 7 minut a bylo by to super. IFF KV 2023 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama