Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem prý krtečka milovala. Alespoň rodiče mi to říkají. Bylo to naštěstí v době, ze které si pamatuji opravdu hodně málo věcí. Můj vztah ke Krtečkovi je momentálně dost jinačí, protože sice chápu že je to Česká klasika, a samozřejmě též musím uznat že děti (I dospělí) ho už po generacích milují. Ale ptám se, taky vás na něm něco obtěžuje? Není ta jeho roztomilost někdy snad až příliš? ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nejsou krtečci nějak spojení dohromady - takhle je tu strašně moc krátkých dílů a já nevím kolik jich mám jak ohodnotit. Takhle to shrnu zhruba za všechny. Krteček je česká klasika, pojem, plný krásných příběhů a ideální pohádka pro děti (nejen). ''Kalhotky'' byly můj první krteček (samozřejmě v knížce) a pořád nejoblíbenější, takže píšu zrovna sem. Bravo pane Milere, já určitě nezapomenu. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Na krtkovi jsem vyrostl, na krtkovi vyrostl i můj maldší bratr, na krtkovi vlastně vyrostlo spoustu dětí. Tento první krtkův příběh mám doma i jako knížku ( i když už poněkud sešlou, je z roku 65 a v ruce už jí mělo hodně rukou). Nevím zda je tohle nejlepší krtkův příběh, ale je první, a na to se nezapomíná. Jen jak už tady poznamenal enšpígl, místo slova kalhotky by bylo lepší použít jednoduše kalhoty. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Nejstarší díl krtečka (krtek ještě ve vývoji) takže nebyl až tak roztomilý, ale tímto dílem odstartovala večerníčkovská mánie s názvem Krtek Krteček je symbol mého dětství, ať jsem se na něj podíval v televizi, ať jsem si ho prohlížel v knížkách, a nebo ať jsem se s ním bavil s kamarády ve školce.. Kouzelný krtek, takřka bez chyby.. 95% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

První Krteček a dodnes nejúspěšnější a nejcennější a můj nejoblíbenější. Jak píše Lima jeho podoba se teprve vyvíjela, ale co je důležité celý ten Krteček byl plný lásky, citu, soucítění a pohody, žádné násilí, to se prostě všem muselo tenkrát líbit. Film má navíc ale i jakýsi vzdělávací podtext aneb nás tenkrát i poučil o výrobě textilních materiálů. Jinak právě tady se poprvé setkáme i s jeho kamarády myškou, rakem, ježkem, rákosníkem, pavoučky, mravenečky, žábou a čápem, ti všichni mu nakonec pomůžou při výrobě gatí a s některými se setkáme i v příštích dílech. Petiškova knížka s Milerovými ilustracemi je však možná i lepší.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Prvý Krtko mal malé oči a obočie a dokonca aj chvost. (Raccoon.city)
  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Benátkách roku 1956 a byl oceněn řádem Benátského lva. Nedlouho poté dostal také cenu na festivalu v Montevideu. (hippyman)

Reklama

Reklama