Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Jižní Španělsko

(TV film)
  • Česko Krásné země z výšky: Severní Španělsko (více)
Velká Británie, 2020, 2x52 min

Obsahy(1)

1. Jižní Španělsko: Rozmanitý region v rámci Pyrenejského poloostrova nabízející rozličné přírodní scenérie i bohatou kulturní historii... Se svými starobylými městy, bílými vesnicemi a historickými hrady má jižní Španělsko jistě co nabídnout. Naleznete tam jedny z nejkrásnějších městeček na celém světě, které nabízejí specifickou multikulturní architekturu. K vidění je úchvatné spojení křesťanské a islámské kultury, někdy i v rámci jedné budovy. Stranou rozhodně nezůstává pestrá historie a výtečná kuchyně. Tamní krajina je neuvěřitelně rozmanitá, obsahuje rozlehlé olivové háje, jedinou evropskou poušť, fascinující horské skalní útvary i kilometry nádherných pláží. Tomu, že tuto zemi každoročně navštěvují miliony turistů, se rozhodně nelze divit.
2. Severní Španělsko: Putování pestrou krajinou pod Pyrenejemi plnou krásné přírody, zajímavých měst a dobrého vína... Severní část Španělska přitahuje pozornost návštěvníků z mnoha důvodů. Jedni preferují odpočinek na zlatých pláží u Středozemního moře na východě, jiní naopak objevují krásy atlantického pobřeží na severu země. Milovníci historie zamíří do měst, jejichž minulost sahá až do dávné historie, nebo na některý z majestátních hradů, které se v regionu nacházejí. Zkrátka ale nepřijdou ani fanoušci dobrého jídla, a hlavně kvalitního vína. Ti jistě nevynechají návštěvu provincie La Rioja známé produkcí právě tohoto moku. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Z cyklu Krásné země z výšky. -------- Jedná se o dva filmy: 1) Jižní Španělsko (originální název Southern Spain from above) ***, 2) Severní Španělsko (originální název Northern Spain from above) ***. -------- V titulcích obou filmů uvedeno: režie Richard Mervyn; rok výroby 2021. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Překrásný výlet na televizi Prima Zoom ve dvou dilech po jihu a severu vyprahleho polopustniho Spanelska. Uvidite i horske pouste a historicka mestecka. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama