Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Jižní Španělsko

(TV film)
  • Česko Krásné země z výšky: Severní Španělsko (více)
Velká Británie, 2020, 2x52 min

Obsahy(1)

1. Jižní Španělsko: Rozmanitý region v rámci Pyrenejského poloostrova nabízející rozličné přírodní scenérie i bohatou kulturní historii... Se svými starobylými městy, bílými vesnicemi a historickými hrady má jižní Španělsko jistě co nabídnout. Naleznete tam jedny z nejkrásnějších městeček na celém světě, které nabízejí specifickou multikulturní architekturu. K vidění je úchvatné spojení křesťanské a islámské kultury, někdy i v rámci jedné budovy. Stranou rozhodně nezůstává pestrá historie a výtečná kuchyně. Tamní krajina je neuvěřitelně rozmanitá, obsahuje rozlehlé olivové háje, jedinou evropskou poušť, fascinující horské skalní útvary i kilometry nádherných pláží. Tomu, že tuto zemi každoročně navštěvují miliony turistů, se rozhodně nelze divit.
2. Severní Španělsko: Putování pestrou krajinou pod Pyrenejemi plnou krásné přírody, zajímavých měst a dobrého vína... Severní část Španělska přitahuje pozornost návštěvníků z mnoha důvodů. Jedni preferují odpočinek na zlatých pláží u Středozemního moře na východě, jiní naopak objevují krásy atlantického pobřeží na severu země. Milovníci historie zamíří do měst, jejichž minulost sahá až do dávné historie, nebo na některý z majestátních hradů, které se v regionu nacházejí. Zkrátka ale nepřijdou ani fanoušci dobrého jídla, a hlavně kvalitního vína. Ti jistě nevynechají návštěvu provincie La Rioja známé produkcí právě tohoto moku. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Překrásný výlet na televizi Prima Zoom ve dvou dilech po jihu a severu vyprahleho polopustniho Spanelska. Uvidite i horske pouste a historicka mestecka. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Z cyklu Krásné země z výšky. -------- Jedná se o dva filmy: 1) Jižní Španělsko (originální název Southern Spain from above) ***, 2) Severní Španělsko (originální název Northern Spain from above) ***. -------- V titulcích obou filmů uvedeno: režie Richard Mervyn; rok výroby 2021. ()

Reklama

Reklama