Reklama

Reklama

Totem

  • Mexiko Tótem
Trailer 2
Mexiko / Dánsko / Francie, 2023, 95 min (Alternativní 91 min)

Obsahy(1)

Přípravu narozeninové slavnosti v členitém vícegeneračním obydlí provází zmatky, hašteření a štěbetání dětí i živočichů. Radost se však mísí s tichým smutkem. Jubilantova oslava totiž zřejmě bude i jeho poslední. Režisérka Lila Avilés nás zve na návštěvu do rušné domácnosti, jež spíše než lidské sídlo připomíná živoucí rozvětvený ekosystém. Neúnavně kmitající film se přimyká k perspektivě sedmileté Sol, která navzdory drobnému vzrůstu někdy dohlédne dál než dospělí. Ostýchavě nakouknout dovnitř nestačí. Je třeba se sladit s přirozeným tempem a rytmem všedních dnů, v nichž hodiny plynou jako roční období. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

přesně tenhle typ filmů nemusím.Zpomalený děj (dlouhá objetí,pohledy nikam,diskuse nad menstruačním kalíškem,bavící se hosté,překřikování)a pak mi ujde smysl toho ,když pečovatelka nakládá auto obrazy.........nikdy jste tu nebyli.To fakt vybílila byt? ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

První polovina se nese v útrpně mdlém tempu, kdy je divák postupně nucen sledovat přípravy rodinné oslavy, které zahrnují zevrubný úklid a přípravu občerstvení. Neuvěřitelně se to táhne. Pokus o vyprávění z pohledu perspektivy sedmileté holčičky může být jistě zajímavý, zde je ovšem absolutně nevyužitý. S využitím pohledu z dětské perspektivy si mistrně poradil např. Tarsem Singh v The Fall, které bylo emocionálně strhující. Chápu, že může být problematické to takto srovnávat, bohužel tenhle film je až moc subtilní a ne tím dobrým způsobem. [40%] [MFFKV 2023] ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama