Reklama

Reklama

V exekuci


Jak by neměli fungovat exekutoři (E05)

(epizoda)
Česko, 2023, 40 min

Obsahy(1)

V České republice je přes 150 exekutorských úřadů. Je lákavé nahlédnout dovnitř takového úřadu a vidět, jak funguje. Kdo na takovém úřadu pracuje? Jaké metody k vymáhání dluhů, které musí pro své věřitele získat, používá? Jak funguje call centrum exekučního úřadu? Jakým školením telefonický operátor takového call centra musí projít? Co obsahuje manuál call centra exekutorského úřadu? Jaké otázky má operátor pro úspěšné vymáhání dluhů používat? Prošel instruktáží, jak vytvořit na dlužníky psychologický nátlak? Kam až jsou pro vysokou úspěšnost při vymáhání pohledávek schopni exekutoři zajít? Poskytují správné informace? A konají v souladu se zákonem? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá se mi, že tento pořad lidem pomáhá na rozdíl třeba od Výměny manželek se sledovaností milionu diváků do nějž účastníci vstupuji za vidinou vydělání peněz a udělají si národní ostudu, či to zničí jejich manželství. Každopádně je asi příjemné se podívat , že někdo je na tom ještě hůř než vy. A skrytá kamera je zábavná. "Dneska si vás může nahrát každý" říká prozíravě exekutorka a prozrazuje , jak obejít zákony.  Ke shlédnutí https://www.ceskatelevize.cz/porady/13804070011-v-exekuci/420235100301005/ ()

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je opravdu zrůdnost, natáčet lidi na skrytou kameru, pak si vybrat z desítky hodin záznamů co se hodí a sestříhat to do 40 minut. Háblovi se to moc nepovedlo. Čili celé 3 dny ta jeho „detektivka“ tajně natáčí paní na call centru na skrytou kameru a čekají na chybu, pak Hábl u sebe v kanceláři peskuje zaměstnance call centra za to, že nedokáže sdělit zaměstnavateli přesný postup ve srážení ze mzdy a povídá něco o tom, že toto musí zaměstnanec call centra znát i o půlnoci. Ten Hábl musí být opravdu dost mimo. Na call centru se člověk dozví základní informace ke své exekuci, rozhodně to není právní poradna, na call centru nepracují právníci. Obtížnější dotazy může na úřad kdokoli podat písemně a bude mu odpovězeno právníkem úřadu, proto nakonec exekutor zaměstnává exekutorské kandidáty a exekutorské koncipienty. Já čekal, jaká zvěrstva ten Hábl nenatočil, co všechno v tomto dílu uvidím a ono nic (vyjma toho svěřování se Kubisové). Myslím, že by si všichni sledující měli uvědomit, že ta paní v call centru za ty 3 dny vyřídila takových 150 telefonátů, Hábl si pak vybere dva, které se jemu hodí zakomponovat do pořadu, není zájem tam dávat hovory, které vyřídila správně… Ale ona ta paní byla vlastně už špatná tím, že jí na těch dlužnících nezáleží. A zeptám se, třeba na finančním úřadě někoho zajímá jak na tom jsem, když po mě chce zaplatit daně? A ta paní, co jí vystěhovali? Vědoma si, že je natáčena do televize, sprostá jak dlaždic, je jí úplně jedno, že vedle je malá dcera. No o vystěhování rozhodl soud pravomocným a vykonatelným rozhodnutím, exekutor provedl výkon tohoto rozhodnutí, nevidím na tom nic, co by se vymykalo právním předpisům. A ten až melodramatický příběh pána, který si ověřil na úřadě dvě zaplacené exekuce v rámci milostivého léta a pak jede spokojeně vláčkem domů a volá to hned manželce, k tomu se nám ještě dostane záběru z dronu, že opravdu jede vláček a pak si doma vyvěšuje vánoční řetězy, jako pane Bože proč??? Pan Hábl se svým týmem nám chtěl ukázat zvěrstva páchaná exekutory a neukázal nám vůbec nic, jen prožral peníze koncesionářů na natočení tohoto naprosto zbytečného dokumentu. Větší sračku jsem neviděl, styď se Háble. ()

Reklama

Reklama