Reklama

Reklama

Krimi komedie o tom, jak propašovat balkánským podsvětím mrtvou babičku. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře natočená málo známá Road Movie. Kombinace humoru a dramatu je sladěná úplně dokonale. Válka, mafiáni, mrtvá bába v koberci, chlazení piva v rakvi, cestování napříč Balkánem a Ital co musí splnit slib zaručej hodinu a půl dobrý zábavy. PS:Ať mluví kdo chce jakym jazykem, stejně si navzájem rozumíme. (Ale že by tolik lidí umělo italsky Darkovi nesežeru. Z práce znám pravej opak, hehe.) ()

flu 

všechny recenze uživatele

Bal-Can-Can měl zřejmě být jakýmsi černohumorným podobenstvím o stavu mysli post-Jugoslávského (mikro)světa. Ale vůbec se mu to nepovedlo. Nemíním komentovat neexistující scénář, mizernou výpravu či zoufale přehrávající herce. Konec konců i amatérské pásmo skečů může být zábavné. Humor (či jeho absence) je však paradoxně největším kamenem úrazu tohohle filmu. Není černý, nekorektní ani sarkastický. Většinou prostě není. A pokud ano, tak vesměs jen hloupý a prvoplánový. ()

Reklama

kerberos38 

všechny recenze uživatele

Snímek má klasický nádech ex-jugoslávských fimů, které jsou pověstné černým humorem. Makedonský film, který po dlouhé době oslovil srdce tamního diváka (včetně mně jakožto rodilého Makedonce). Film se snaží vypořádat s událostmi z lokálního konfliktu, který proběhl v roce 2001. Road-movie s nádechem jugoslávského bratrstvý i nenávisti, plný ambivalentních zápletek, národních stereotipů a černého humoru. Drama, komedie, satira v jednom balení. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výdatná porcia čierneho humoru v drsnej road movie o pátraní po ukradnutom koberci a po tele, ktoré bolo v koberci zabalené. Pôsobiská miestnej mafie vždy iného balkánskeho štátu sa striedajú podľa toho, kam vedie hrdinov zachytená stopa. Takýto spôsob posilňuje alegorickú líniu filmu ukazujúcu rozdiely v povahe jednotlivých národov, ovplyvňujúce správanie ľudí, fungovanie organizovaného zločinu a jeho formy. Výsledkom je Billymu Wilderovi venovaný vydarený mix komédie, drámy a dobrodružstva, ukazujúci exkurziou svetom podsvetia explozívnu zmiešaninu kultúr a jazykov na území, v ktorom sú obdobia kľudu zväčša len tlejúcim napätím pred ďalším konfliktom. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se tenhle snímek netvářil, že by mě chtěl nadchnout. Ale od přestřelky u stolu neuvěřitelně zbalkánštěl. Balkánské filmy mají tu vlastnost, že jejich "humor" nepůsobí jen jako rozmar cynického autora, ale jako krutá výpověď o něčem, co se někde skutečně děje. Chladit pivo v rakvi ještě není to nejhorší. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama