Reklama

Reklama

Cirque du Soleil : Alegria

(divadelní záznam)
  • Slovensko Slnečný cirkus - Alegria
Dokumentární / Hudební / Rodinný
Kanada, 2001, 93 min

Obsahy(1)

Pred 20 rokmi v kanadskom Montreale vznikol nevšedný cirkus. Pomenovali ho Slnečný cirkus. Jeho predstavenia sú známe po celom svete. Spájajú rôzne národnosti, kultúry a návštevníkom ponúkajú zmes temperamentu, umenia a náročnej akrobacie. Medzi najúspešnejšie predstavenia Slnečného cirkusu patrí Alegría. Názov vychádza zo španielskeho slova radosť, veselosť, jasanie. Predstavenie zobrazuje premeny spoločnosti počas celých stáročí. Počas vystúpenia v Sydney dostalo predstavenie Alegriá televíznu podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Ohňostroj fantázie, oslava života, dychberúca vizuálna stránka (kostýmy do detailu dotiahnuté make-upom, vlastne taký ďalší druh umenia). ústredná pieseň Alegria patrí k tomu najlepšiemu, čo Cirque kedy ponúkol. Videla som i lepšie show tejto značky, ale minimálne druhá polovica bola krásnou cestou. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sluneční cirkus dovedl, dnes již starodávný, světský kumšt do dokonalosti. Naštěstí nezapomínajíc na kořeny a tradice starých předků, nám zde předvádějí naprosto neoddiskutovatelné akrobatické, vizuální a hudební umění. To vše doprovázené bizarním principálem a parodujícími klauny, kteří potvrzují úctu k tradicím. Naprosto výborně navozená atmosféra, živá hudba i zpěv a nadlidské výkony účinkujících. Do posledního detailu připravené a to je potřeba ocenit. ()

Reklama

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

Alegria znamena radost, veselost. A radost vyzaruje zo vsadial. Radost publika nad dych vyrazajucimi akrobaciami, radost artistov s potlesku a radost z vystupenia. K tomu nadherna choreografia a kostymi. A uzasny hlas Francesci Gagnon s nadhernou hudbou. Ja som letmo dychal iba pri DVD, co museli robit ti, ktori to videli nazivo. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Zatímco Quidam byl pro mě nádherný zážitek, Alegria mi přišla nezábavná, místy nudná a rovněž artisticky méně výkonná. Nelze však říct, že by byla špatná - po stránce kostýmů a umu většiny účinkujících je zde stále slušná kvalita. Jen kdyby tomu dali podobný lyrický příběh, proplétající se coby červená niť představením, jako ve Quidamu. Každopádně, pokud bude dvojka vysílat Sluneční cirkus příště, určitě se podívám. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od představení Kooza je zde méně artistických vystoupení, ale o to zase více různých dalších vystoupení - z řady neuvěřitelné. Opět skvělé kulisy, kostýmy, vystoupení, v podstatě celkové pojetí cirkusu. Tentokrát naprosto fantastická hudba a doprovodný zpěv, které se mi zdály lepší než v Kooza. Tyto dvě vystoupení jsou každé jiné, ale obě skvělé. Je neuvěřitelné, co někteří lidé dokáží. Howgh! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama