Reklama

Reklama

Žák sumo

(seriál)
  • Japonsko Sanctuary -Seiiki- (více)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Drsný kluk se v zoufalství dá na sumo. Suverénním vystupováním si získá spoustu fanoušků a tuhle tradiční disciplínu přitom převrátí vzhůru nohama. (Netflix)

Recenze (17)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje znalosti suma jsou naprosto minimální, takže nedovedu úplně posoudit do jaké míry se Sanctuary opírá o realitu a kolik je toho "přibarveno", nicméně mě docela překvapilo nejen to, že je to solidní dřina (stejně jako kterýkoliv jiný sport), ale hlavně to že je dost drsný a v ničem si nezadá s jinými bojovými sporty. Samotný seriál je pak typická asijská produkce, která je trochu telenovela a ve které se přehrává jak o zlatou přilbu (i když na Korejce to ještě ani zdaleka nemá), ale toho kdo někdy viděl alespoň jeden seriál tamní produkce, tak ví do čeho jde a nemůže ho to překvapit. Sanctuary navíc sbírá hodně plusových bodů právě díky neokoukanému prostředí sumo zápasů a jejich zákulisí...70% ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to není tak tragické, jak tvrdí Houbiczska ( tedy teď momentálně TheEvilTwin) . Největším problémem asi je kulturní odlišnost mezi Japonskem a námi, zejména co se týká vnímání nějakých tradic ( o popularitě suma ani nemluvím). 200 kilové bojovníky tam uvidíte tak maximálně dva ( ale spíše jen jednoho), ale naopak je tam vidět, že u suma je sice důležitá váha, ale váhový rozdíl zdaleka neznamená jistotu výhry. Nejsem obdivovatel suma, ale na rozdíl od Houbiczsky o něm vím, alespoň něco. Sumo, to je extrémně tvrdá řehole, opravdu v něm existuje spousta technik umožňujících vyhrát i nad výrazně těžším soupeřem. Pokud jste úspěšní zápasníci suma, tak jste v Japonsku za mega hvězdy. Sumo velice lpí na dodržování tradic a rituálů atd. Na vysokých úrovních se v něm točí velké peníze. A tady jsem byl rád, že jsem dostal hlouběji do tohoto zápasnického umění.   První díl byl trochu slabší a spíše seznamovací, ale pak se to začalo rozjíždět. Chtít po seriálu z Japonska, navíc o něčem tak výhradně typickém pro Japonsko jako je sumo, aby byl tvořen západním způsobem, je prostě hodně hloupá myšlenka. Nebojte se, vůbec to není tragický seriál, naopak bylo to nejen hodně zajímavé, ale i koukatelné. Nehledě na to, že se tomuhle seriálu podařilo mě několikrát rozesmát. Takže za mě 4 hvězdy na pohodu a přežijte první díl. ()

Reklama

yano 

všechny recenze uživatele

Mňa seriál príjemne prekvapil. Trochu slabší začiatok, ale bavilo ma to sledovať, necítil som pri tom nudu. Herecké výkony sú štandardné Japoncom, niekedy trochu prehnané afektívne scény, čo je opäť pri Japoncovi bežné. Réžia dobrá. Mal som len problém si zapamätať jednotlivých zápasníkov, lebo sa mi všetci vzhľadovo podobali (viem, to je moja chyba).  Za mňa jeden z mála seriálov na Netflixe hodný vzhliadnutia. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

No...tak zvládl sem koukat na ty vyžraná pupkata někdy i nechutně neoholená s vystrčenou prdeli prasátka s malýma ručičkama ... pacičkama mávajíc ... Pupkem štouchajíc ... Prdeli házejíc na zem... A ani sem nebyl zklamán nebo zpruzen... Díky ústřední postavě to bylo vtipné a místy i dojemné...sumo mě nikdy nebralo ani nebude...až teď sem se dozvěděl, že jsou něco jako kategorie a rozřazení podle úspěšnosti a trochu seriál ukázal obřady a zvyky s tím spojené...pro Evropana dost nepochopitelné a snad i v určité míře otravné a divné. .. ale na zabití času ... Když vás bolí záda a spíš vás to nutí ležet než dělat něco atraktivního nebo praktického, to posloužilo....jinak jen pro zájemce...ne můj šálek čaje....ehm...kávu nepiju... ()

WolfHigh 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s theSaint a CyriC ! Nevím, co bych k tomu dodal víc. Za mě to je zajímavý a dobře udělaný serál o sumo zápasnících a jejich zvycích, který nenudí, ani když nejste fanoušek tohoto sportu. Dost věcí je přikreslených,ale proč ne,je to jen seriál. Zároveň se dozvíte dost informací, když nejste fanouškem suma. Osobně se těším na druhou sérii, protože poslední díl mě fakt nasral! :D Přemýšlel jsem o 4*,ale je to tak někde mezi 3* až 4* a jelikož nemůžu dát 3,5* tak tedy dávám 3*/5* tudíž 60% a doufám,že druhá série mě přesvědčí o 4*. Určitě to stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama