Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (230)

plakát

Síla slova (2007) 

Celý film mi utekl hodně rychle a to zejména díky skvělým myšlenkám a citátům, které se tam sypou jeden za druhým. Myslím si, že je to uděláno celkem dobře a bez zbytečného patosu. Za mě poctivých 80%.  Doporučuji všem co umí přemýšlet a zároveň nedoporučuji každému jednomu xenofobnímu blbci. Nechápu jak mi mohl podobný film utéct a to i když tam hraje Denzel, který podle mě patří k absolutně nejlépe nadabovaným světovým hercům u nás.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Netuším jak to hodnotit.  Na jedné straně, kterou obhajují zejména neznalci předlohy, je to opravdu geniálně vizuálně provedený seriál ze středověkého Japonska, a tak diváci, co nečetli předlohu, si pomlaskávají a předhání se v superlativech jaké že je to dokonalé žůžo, ale přitom nemají ani zdání, že hodnotí pouze torzo z toho co nabízela předloha.  Jenže musím i já uznat, že je to vizuálně zpracováno opravdu úžasně, to prostě nelze popřít. Od titulků až po poslední pojezd kamery. U nějakého konkrétního dílu jsem tu už svoje výhrady popsal. Takže teď to finálně rozeberu ( a to bude asi ten pohled z druhé strany). Provedení je neskutečné, vyjma až trapně  odfláknutých akčních scén. Tohle speciálně by jsem tedy u podobného dílka nečekal. Nechtěl jsem trojité kopy s otočkou, ale ty kamufláže bojů pomocí jakoby akční kamery (  útěk Toranagy a první boj v lese je klasický příklad) , byly špatné jako u levné TV záležitosti. Kostýmy byly pro laika jedním slovem úžasné. Herecké výkony v podstatě všech velmi dobré, ale pochopitelně dominoval Sanada, který si celý tento seriál doslova urval pro sebe. Velmi se na roli Toranagy hodil.  Hodně se mi líbil Jabu , Fudži a po krátkém čase i Išido, ale to je tak vše a zejména Jarvis mi byl dost nepříjemný ( počkal jsem deset dílů, než jsem ho definitivně odsoudil). A nebyl to až tolik problém samotného herce, ale spíše  té "prasárny"  co nakonec autoři  stvořili. Z absolutně nejdůležitější osoby, kolem které se celá předloha točí, udělali komparzistu bez hloubky. Tohle fakt nechápu. Do třetího dílu ( včetně ) jsem měl z Shoguna obrovské nadšení a respekt, ale potom už jsem jen valil oči a říkal si, že raději neměli točit nic. Děj je prostě zmršený a přijde mi, že autoři vůbec nepochopili o čem to vlastně je. Nedá se to popsat jinak. Chápu, že to lidem, kteří o J. Clavellovi ani neslyšeli, natož aby něco od něj četli, bude tohle připadat jako nebeská mana, ale je to jen a jen v jejich neznalosti. A s ní bohužel bylo při tvorbě tohoto Shoguna počítáno. Za mě 60%, ale chápu všechny co tomu dají plné hodnocení. Nemám s nimi žádný problém. Já obecně jsem extrémně zklamaný. První tři díly byly absolutně super, ale potom neskutečný sešup na zprasení předlohy. Je to jako by jste vzali třeba 20000 mil pod mořem, ale vzali z toho celku jen ty akční sekvence. A okradli všechny diváky o tu poetiku díla.

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Výborně udělaný seriál, který mě překvapil, protože byl provedený docela chytře a nenásilně. Škoda, že asi nejvýraznější postavu tu má W. Goggins. Má nejvíce prostoru a i docela " cool" příběh. Mělo by se zatlačit na pilu i v rámci Lucy a Maximuse. Myslím si, že kdo nehrál  Fallout1 a Fallout 2, tak nebude moc schopný docenit tu atmosféru a různé detaily, protože Fallout 3 a mladší, už nebyly tak průlomové a originální. 80%  V rámci úvodního zahájení prvního dílu, je pro mě Fallout TOP 1. Prvních 10 minut prvního dílu byla čistá rozkoš :-D

Poslední hodnocení (1 051)

Nezlomní (2024)

04.05.2024

Síla slova (2007)

04.05.2024

Pomsta (1990)

02.05.2024

Godzilla Minus One (2023)

02.05.2024

Šógun (2024) (seriál)

26.04.2024

Letecké katastrofy (2003) (seriál)

20.04.2024

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál)

19.04.2024

Šógun - Nachové nebe (2024) (epizoda) (E09)

18.04.2024

Nejlepší člověk (1954)

14.04.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

Moje top seriály

The Expanse *****
The Last Kingdom ****
Ray Donovan *****
Stranger Things *****
Most ( krimi) *****
Jmenuju se Earl *****
The Wire - Špína Baltimoru *****
Temný případ *****
Misfits: Zmetci ****
Vikingové ****
Spartakus *****
Spartakus: Bohové arény *****
Okresní přebor ****
Anatomie lži *****
Dobrodružství kriminalistiky *****
Panoptikum Města pražského *****
Bratrstvo neohrožených *****
Řím *****
Carnivale *****

Dotkni se mých ran *****