foto

Kojuki Kató

  • nar. 18.12.1976 (43 let)
    Zama, Kanagawa, Honšú, Japonsko

Biografie

Koyuki Kato je japonská herečka a modelka vystupující pod zkráceným jménem Koyuki. Pozornost publika si získala v roce 1997, kdy získala exkluzivní kontrakt s modelingovou agenturou No-No a přes modeling a vystupování v reklamách se dostala k hraní v různých japonských filmech a seriálech. V roce 2001 se objevila v jedné z hlavních rolí japonského hororu PULSE, režiéra Kiyoshi Kurosawy.

Jejím první mezinárodním snímkem byl historický velkofilm s Tomem Cruisem THE LAST SAMURAI /2003/, ve kterém ztvárnila roli Taky – manželky hlavní postavy Nathana Algrena. V roce 2005 usilovala o získání role Chiyi/Sayuri v romantickém dramatu MEMOIRS OF GEISHA ale produkce dala přednost Ziyi Zhang. V akčním hororu BLOOD: THE LAST VAMPIRE /2009/ účinkovala v roli hlavní "záporačky" Onigen.

V roce 2004 vyhrála cenu Nikkan Sports Film Award pro nejlepší herečku za horor WARAU IEMON a o dva roky později byla nominovaná na cenu Award of the Japanese Academy pro nejlepší herečku za ztvárnění role Hiromi Ishizaki v rodinném dramatu ALWAYS SAN-CHOME NO YUHI /2005/.

Koyuki je vdaná za herce Kenichiho Matsuyamaho, se kterým hrála v japonském filmu KAMUI GAIDEN /2009/. Mají spolu dvě děti, to druhé se narodilo v roce 2013 v Jižní Koreji.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Gold woman (TV film)
2015 Sugihara Čiune
2012 Always sančóme no júhi '64
2011 Tantei wa bar ni iru
2010 Onnatachi wa nido asobu (TV film)
2009 Goro's Bar (TV film)
Kamui, ninja na útěku
Krev: Poslední upír
Shin-san
Wataši dasu wa
2007 Always zoku san-chōme no yūhi
Dobyvatel
Kitaro
2006 Ai to shi wo mitsumete (TV film)
2005 Always sančóme no júhi
Jam Films S
2004 Warau Iemon
2003 Hyaku iro megane
Poslední samuraj
Spy Sorge
2002 Alive
Laundry
2001 Kairo
2000 Keizoku/eiga

TV seriály

2019 Nahý režisér (TV seriál)
Trace: Kasóken no otoko (TV seriál)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
další epizody (8)
2017 Daibinbo (TV seriál)
2016 Fragile (TV seriál)
2014 Long Goodbye (TV seriál)
2013 Onna Nobunaga (TV seriál)
Rígaru hai 2 (TV seriál)
2010 Unubore Deka (TV seriál)
2009 Fumó čitai (TV seriál)
Mr. Brain (TV seriál)
2008 Sasaki fusai ni džingi naki tatakai (TV seriál)
2005 Engine (TV seriál)
2004 Boku to kanodžo to kanodžo no ikiru miči (TV seriál)
2003 Kimi wa petto (TV seriál)
Suekko čónan ane sannin (TV seriál)
2002 Mayonaka wa betsu no kao (TV seriál)
Tentai Kansoku (TV seriál)
2001 Antíku (TV seriál)
Italiatsu (TV seriál)
Koi ga Shitai Koi ga Shitai (TV seriál)
Mukodono! (TV seriál)
Omae no jukiči ga naiteiru (TV seriál)
2000 Beautiful Life (TV seriál)
Ikebukuro Uesuto géto páku (TV seriál)
Love Complex (TV seriál)
1999 Kowai dôwa (TV seriál)
Ren'ai kekkon no rūru (TV seriál)
1998 恋はあせらず (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 Bokura no džidai (TV pořad)
1982 Waratte iitomo! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce