Reklama

Reklama

Farang

Trailer 3

Obsahy(1)

Samir, řečený Sam (Nassim Lyes), je typický Arab z předměstí. Škole moc nedal, prachy se brzy naučil obstarat různými kšeftíky – jel hlavně v drogách – a jediné, co vždy opravdu uměl, bylo prát se. Že nakonec skončil v kriminále se tedy není co divit. Když ho propustili, byl pevně rozhodnutý znovu se za mříže nevrátit, ale netrvalo ani 24 hodin a spadl znova do průseru. Tentokrát však nešlo jen o fet a problém nevznikl s policií, takže jediné, co ho mohlo spasit, byl útěk někam hodně daleko. Úkryt našel až v dalekém Thajsku, kde si dokonce našel ženu a založil rodinu. Věřil, že přeci jen dokázal svému osudu uniknout a byl poprvé v životě šťastný. Takto prožil celých pět let, ale děsivá minulost si Sama nakonec přeci jen našla! (chamonix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (12)

mark9th 

všechny recenze uživatele

Such a loss of potential. Good fighting choreography but very little for that duration. In the end, director has decided to put more drama and depth in it, just to make a movie more than it is. But the main "hero" doesn't talk much and the story doesn't go deep enough for the final revelation, so it's just not working at all. Any comparison to Gareth Evan's "Raid" is really just an insult to it. 5/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Xavier Gens ( Hranice smrti, The Divide, Gangs of London) si natočil akční nářez po vzoru Garetha Evanse a Tima Tjahjanta a můžu říct, že je to dost dobrý brácha Raidů a Night Comes for us, byť jejich kvalit to nedosahuje, na Evropské poměry je to nadstandartně odvedená práce. Hlavní hrdina je Arabský model, který je propuštěn z vězení, jenže jsou mu okamžitě v patách špatní lidé a nezbývá mu než odjet, co nejdál- do Thajska. Chce žít poklidně, založit si rodinu a najít si fajn práci, jenže brzy se zaplete s thajskými drogovými dealery a bude muset oprášit pěsti a kopačky. Příběhově nejde o nic zásadního, ale v to nikdo ani nedoufá, důležité je, že hlavní hrdina je sympaťák, kterému divák fandí, tempo je parádní a nepříjemná atmosféra visí ve vzduchu už od úvodu, film mě chytil za koule okamžitě a bavil mě i při neakčních pasážích, což je sakra důležité. Akce je povedená, potěší fajn kamera, fighty jsou správně drsné a nekompromisní, Erko je slušně využité ( využívají se nože i mačety a pro to mám vždy slabost), je tu cítit tvrdost a fyzično, takže jsem si to užíval jak za starých časů. Co je trochu mínus, že tu chybí pořádný záporák/fighter, který by se hlavnímu hrdinovi mohl rovnat. Všechno to jsou spíš takoví pěšáci na porážku, než regulérní oponenti, takže jsme tedy ochuzeni i o finální fight s hlavním rivalem, jak bývá v podobných filmech zvykem, což je trochu škoda, ale krom toho žádný výrazný mínus nevidím, je to fajn akční rubačka, která fandy brutální akce potěší. Potěšil i nějaký ten menší zvrat v závěru. 8/10. ()

Reklama

mdf 

všechny recenze uživatele

Strejda Sam zlobí a tak ho zašijou, potom ho pustí a po jedné honičce, radši zdrhne do Thajska, kde najde ženu se kterou má dítě.Příležitostně si vydělává cinknutýma nelegálníma soubojema, dělá na letišti a tak kývne na druhý vedlejšák, který se samozřejmě zvrtne a to má svoji dohru. I když to ustojí,ale o něco přijde a tak přichází hledání a pomsta.... A ta byla slušně krvavá. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

To si takhle Xavier řekl , že by si rád udělal dovolenou někde v teple a vybral si Thajsko. No a aby mu nebylo smutno , tak sebou vzal Nassima , který doteď hrál spíš jen v taškařicích. No a vidíte , natočili tam svižnou a docela krvavou záležitost , za kterou se ani 1 z nich nemusí ani trochu stydět. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Samir Darba (Nassim Lyes) má za sebou první pracovní den na svobodě. Při cestě na ubytovnu ho začnou nahánět členové drogového gangu, kteří po něm ráno chtěli, aby začal znovu prodávat. Samir při vyhrocené potyčce zabije Farhata a prchá ze země. Děj se posouvá o pět let dopředu do Thajska, kde Sam čeká s manželkou Miou dítě... V prvních patnácti minutách nevytáhne příběh všechny trumfy a diváka čeká nějaké to překvapení do samotného závěru. Jednoduchý funkční příběh okořeněný nekompromisní krvavou akcí nemůže fanoušky žánru zklamat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Jako designér akce a režisér druhého natáčecího štábu na filmu pracoval Jude Poyer. (Rominator)

Reklama

Reklama