Reklama

Reklama

Valentýn

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Argentinsko-holandský film, který natočil režisér Alejandro Agresti, vypráví o devítiletém chlapci Valentinovi, který žije se svou ovdovělou babičkou v Buenos Aires na konci 60. let. Chlapec by se chtěl znovu setkat s maminkou, která opustila hrubého otce. Ten teď žije v jiném městě a je příliš zaujatý atraktivní milenkou, než aby si udělal na syna čas. Valentin postrádá kamarády svého věku a hledá náhražku za rodiče v učiteli hudby Rufovi a půvabné Leticii, která bývala přítelkyní jeho otce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Buenos Aires na konci 60. let. Očima devítiletého Valentina žijícího se svou babičkou pozorujeme jeho okolí, jeho přátele, dozvídáme se o jeho snech. Kromě laskavého pohledu (a komentáře) hlavního hrdiny se tu však řeší závažnější témata, jako jsou problémy v rodině a antisemitismus. Vedle poutavé práce s kamerou zaujme použití voice-over komentáře a místy i sebeuvědomování si filmu. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Valentýn je milý, skromný a komorní film nazíraný optikou hlavního hrdiny - malého šilhavého chlapce - Valentýna. Pokud se někomu líbila dílka jako Zloděj dětí (Il Ladro Di Bambino) či Hlavní Nádraží (Central Do Brasil), bude vrnět blahem i u tohoto. Na rozdíl od těch dvou předešlých filmů je Valentýn o trochu méně temný a občas svou hravostí poukazuje na Felliniho Amarcord. Každopádně je to film postavený na hereckých výkonech Rodriga Noya a Carmen Maura. Jejich souhra je až dojemná. Nadhled, občasné pomrkávání na diváka a hlavně trocha hřejivé lidskosti je něco, co se v dnešní kinematografii nevidí moc často, tak proto těch 5 hvězdiček. ()

Peť@n 

všechny recenze uživatele

No sice nejde o žádný filmový skvost, ale rozhodně sem se u filmu nenudil..Je to tak na jedno pohodové skouknutí a pak s klidem zapomenout... ()

Reklama

Reklama