Reklama

Reklama

Higeki no genkjó to naru saikjó gedó Last Boss džoó wa tami no tame ni cukušimasu.

(seriál)
  • Japonsko Higeki no Genkyou to Naru Saikyou Gedou Last Boss Joou wa Tami no Tame ni Tsukushimasu. (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je předurčeno, že princezna Pride Royal Ivy jednou zničí celé své království, je totiž záporačkou v jedné známé videohře. A právě do této postavy se reinkarnuje jedna obyčejná japonská dívka, která hru velmi dobře zná, a tak ví, co ji čeká. V obavách ze svého osudu se dívka rozhodne, že než onen poslední den nadejde, tak pomůže své sestře, která je hlavní hrdinkou hry, a každému ze svých poddaných tak, jak to jen bude v jejích silách. Tím se však příběh vydává novým a pro všechny nečekaným směrem… (Jeoffrey)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že anime o záporačkách jsem zatím viděl všechny, minimálně od dob Bakariny a tak mám s čím srovnávat. Nejsem sice na záporačky takový odborník, jako třeba Buba na krevety, ale viděl jsem už asi dost. A proto musím s politováním konstatovat, že ze všech seriálů o záporačkách, co jsem zatím viděl, je tahle záporačka rozhodně nejnudnější. Chybí tomu nějaká zápletka na pozadí – zkrátka něco, co by u mě vyvolalo zájem chtít sledovat dál. Celý seriál se mi tak prakticky smrsknul do jediného sdělení: „Když nebudeš dělat špatné věci, nebudeš se chovat hnusně, tak z tebe nebude padouch!“. Sakra to má hloubku! To jsem nečekal! To mi olízni nohu… Přitom by stačilo třeba jen dát větší důraz na to, že má hrdinka omezený čas, ideálně tam třeba přidat napětí tím, že Ivy nikdy neví, kdy její špatné já, ta reálná záporačka, převezme kontrolu nazpět. Pak by mě příběh možná zajímal o něco víc. Tady jen Ivy pořád tlachá o tom, že jednou zničí království, ale já jí to nevěřím, nechápu, proč by v současném stavu měla, když mě seriál neustále dokola pouze přesvědčuje o tom, že „Když nebudeš dělat špatné věci…“. A ty občasné ukázky toho, jak hra vypadala, když v ní byla ona pravá záporačka, takové to „bububu“ děsivé strašení co autoři občas na diváka vypustí, aby si uvědomil ten rozdíl mezi tím, co bylo a tím co je, pro mě celkový dojem spíš kazí, než že by mu pomáhaly. Hlavní hrdinka je fajn jako hrdinka, když úplně pominu, že to má být o záporačce, je chytrá, milá, trpělivá – dá se pochopit, proč bych jí měl fandit. Zbylé postavy mě sice příliš nezaujaly, ale každá z nich se postupně někam vyvíjí, takže musím tvůrce pochválit, že s většinou pracují (snad kromě Tiary, což je docela pitomé, když má být hrdinka hry). Další věc, co za sebe můžu vyzdvihnout, je hudba. Líbil se mi opening, doprovodné skladby byly slyšet, takže můžu říct, že hudební režie se snažila. Taky asi chápu, že se najdou fanoušci, co si seriál užijí, třeba už jen díky jeho atmosféře a požitku z toho, že tu někdo chronicky páchá dobro… Já to ale nebudu, pro mě je to jen další průměrné průtokové anime téhle sezóny, které jsem dokoukal, nic moc mi to nedalo, nic moc mi to nevzalo, a tak na něj můžu s klidem zapomenout.. 5/10 ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Holt se ukázalo pokrytectví a dvojí standard anime fan obecně. Milionátý power fantasy o tom jak hlavní mužský protagonista každému nakope zadek a každé ženská mu padne k nohám, to hned anime fanoušci uvítají s otevřenou náručí, harém anime já rád. Jenže posledních pár let harémy vypadají asi tak, že je to jen o těch mužských postavách a ženy jsou jen okrajově a vlastně celou dobu básní o tom jak jejich mužský je vlastně jen dokonalej, dobrým příkladem může být nedávný The Eminence in Shadow, který je mi z neznámého důvodu chváleno až do nebe. Pak se objeví Last Boss, kde je vlastně ženská protagonista, co porazila pár bezejmených banditů a už je označována za Mary Sue a Rey. Což mi přišlo směšný, možná už proto dávám zde pět hvězd. Ale tohle byl jeden z mých favoritů sezóny, samotná Pride mě bavila, sice chvíli mi lezla na nervy, s tím že se bála, že její zlá stránka vyleze, ale bohužel v anime není nic co by tohle naznačilo, že se tak stane (v novele prý jo). Co mi nevadilo byla většina postav v celém anime, což je fajn, navíc každá z postav tu má nějaký vývoj, jediný kdo mi později trochu vadil, že byl Stale, ani nevím proč. Z mužských postav jsem si však oblíbil nejvíc postavu Vala, kterej je trochu mizera, ale to na něm je zábavný. Mínus bych asi měl dát za Tiaru, je to sice hodná holka a příjemný charakter, ale zdá se že v příběhu toho moc nemá, tak jestli bude druhá série snad dostane i nějakou roli. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka se reinkarnuje do ústřední záporačky jedné hry zaměřené na dámské publikum. Vzhledem k tomu je jasné, že i anime samotné je zaměřené na dámské publikum vzhledem k množství pánských postav. Jenže zde to není vysloveně vynuceně romantické, kde jí každý nahání, ale spíše trochu více o respektu jako podřízený vůči nadřízenému a přirozenému respektu. V tom je trochu i kámen úrazu, kdy hlavní hrdinka jako korunní princezna se setkává s mnoha různými zvyky daného prostředí spojeného se šlechtou. Na jednu stránku jsem překvapen, že Japonci trochu vyšli ze zažitého stereotypu jejich zvyků, ale vedou to naprosto špatným směrem jím typickým a k tomu si prostě neodpustěj jejich typicky japonské reakce - u hlavní hrdinky se to dá pochopit, ale u ostatních nativních obyvatel jaksi je to už příliš. Příběh jako takový je odhlečený, kdy jsou zde nějaké konflikty, které spíše fungují na posun příběhu a sdělení, ale většinou se celé anime zaměřuje na vnitřní souboj hrdinky ohledně toho, zda bude záporákem nebo ne a pak o tvoření a prohlubování vztahů mezi jednotlivými postavami. Anime je tak poklidné, ale člověk od toho nemůže čekat žádné drama. Jedno shlédnutí bohatě stačí a ještě v době, kdy člověk nemá co sledovat. Celé je to takové dlouhé nemastné neslané intro, které možná bude nějaký jiný vývoj v pokračování - pokud nějaké bude. Po animační stránce je to slušné a po hudební je to několik hodně zajímavých kousků. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných děl léta 2023. Že se nám hlavní hrdinka "isekaiuje" do otome hry není už dnes originálního. Ani to, že se nám tam dostane v roli hlavní záporačky. Tady máme navíc i to, že ke všem těm znalostem světa (protože tu hru předtím samozřejmě dohrála) je i klasická OP (ikdyž toho moc často nevyužívá). Jejím hlavním cílem je nebýt zlá, takže je z ní ta nesrdečnější, nejmilejší a nejmilovanější princezna všech dob. Což začne být po chvíli trochu otravné. Do toho se neustále vrací její strach, že propadne zlu, což začne být po chvíli už ale opravdu otravné. Místy je to až  telenovelové co se týče chování postav, motivací a zvratů. Když k tomu připočteme průměrnou animaci vychází mi z toho podprůměr. Možná to dámské/dívčí publikum bude bavit o něco víc, ale já to určitě doporučovat nebudu. 40 % ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Reinarnačné isekai o zaujímavej hlavnej postave Pride v zaujímavom svete, kde postavy majú špeciálne schopnosti a zároveň je to tak trocha reverzný hárem, kedy o jednu ženu má záujem viac mužov v hernom svete by sa to nazývalo Otome. Prvé diely rozhodne nadchnú a dejú sa tam zaujímavé veci a Pride je dozaista vynikajúca hrdinka, bohužiaľ trpiaca tým, že vlastne pozná svoj vlastný príbeh a preto predpokladá, že v svete, v ktorom sa ocitla bude vykonávať tie najhrubšie zločiny. Občas máme dokonca možnosť vidieť, ako by to bolo, keby tam nedošlo k reinkarnácii a tieto scénky toho, kde máme možnosť vidieť "zlú" Pride sú dobrým spestrením. Anime sa zameriava dosť veľa na budovanie daného "háremu" a nie ani na použití nejakých možností tejto reinkarnácie, alebo toho ako sa vlastne zmenila hlavná hrdinka po tom ako sa ocitla v novom svete. Zmena na "dobrú" Pride sa teda deje takmer okamžite a nie pozvoľna a tým odpadajú možnosti, ktorými môže anime disponovať. Stale, Arthur a Val sú dosť dobre napísané mužské charaktery a každý z nich má nezameniteľnú osobnosť. Problémom je neskoršie rozprávanie príbehu, kde sa dejú nepochopiteľné veci, zbytočné veci a tak isto zbytočné zrýchlenie deja len za účelom pridania ďalšieho muža do háremu našej hrdinky. Do viac ako prvej polovice to má o dosť väčšiu kvalitu, ako sa potom snažia lepiť a proste tam pridať Vala, následne urobiť niečo čo potom v príbehu ani nie je vysvetlené a potom dokonca sa mužské charaktery dostávajú do zle pripravených romantických situácii s hlavnou hrdinkou, kedy sú dokonca okolo aj iné mužské charaktery a preto táto romantika nie je vôbec žiadúca a nefunguje. Je to škoda, lebo fungujúca romantika je tu fakt žiadúca na zlepšenie príbehu a vrcholom je chovanie jedného muža čo tam niečo vyvádza pred svojou manželkou. Takto sa romantika nemá tvoriť a preto anime funguje v absolútne iných sférach, ako by si reverzné hárem anime zaslúžilo, romantika proste nefunguje vôbec. Čo funguje na výbornú sú vzťahy medzi Stalom a Arthurom a ich interakcia jeden z druhým a hlavne pre toto sa oplatí tento počin vôbec pozerať. Pride je tiež dosť zábavný charakter, ale jej potenciál nie je naplno využitý, keď vlastne má nejaké wau momenty možno dva a inak sa vezie a čaká čo sa bude diať a tvorí si svoj hárem, kde je romantika absolútne nevyužitá. Celkovo môžem povedať, že toto anime svoju kvalitu jednoznačne má, hlavne v prvých dieloch, kde je rozprávanie príbehu dostačujúce až mierne nadpriemerné a kde stojí za to tento svet a príbeh spoznávať. ()

Reklama

Reklama