Reklama

Reklama

Nepoznané: Ztracená pyramida

  • USA Unknown: The Lost Pyramid
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto dokumentu proniknou Egyptští archeologové hluboko do historie. Při hledání pohřbené pyramidy odhalí hrobky a artefakty staré více než 4 000 let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ohromný respekt k egyptologům polykajícím písek/prach a doufajícím, že se jim jednou podaří jedinečný objev! V dokumentu sledujeme dva týmy, přičemž jeden pracuje na nalezišti ze staré dynastie, druhý na nalezišti o 1000 let mladším, ale oba mají potenciál dokázat jedinečné věci. Vztah dvou archeologů - učitele a žáka, ve kterém je učitel výrazně samolibý a sabevědomý, nicméně nedá se mu nefandit. Mnohé scény otevírání sarkofágů nejsou zřejmě úplně oním prvním otevřením, přesto věrně ukazují práci archeologů, což oceňuji. Okamžik, kdy se vedoucí vykopávek rozhodne sargofág zavřít a nechat mrtvého tak, jak je, je silný lidsky i tím, že chápeme zklamání, které v tu chvíli egyptolog zažívá. Nezbývá, než držet palce do dalších sezón! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Po maratóne Indyho bolo toto pohladenie na duši. Skutočná archeologická práca, skutočné objavy, skutočné príbehy, ľudia, emócie. Zase skvelý Netflix dokument. 4 z 5 ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Sem by som mohol kľudne skopírovať komentár k inému dokumentu z rovnakej série. (Webbov teleskop) Opäť mi vadí dĺžka, monotónosť a neefektivita v udržaní pozornosti ktorá z toho plynie. Pre ľudí čo majú radi pyramídy, múmie a všetko okolo toho ale určite odporúčam, vidieť že filmársky aj realizačne pri vykopávkach je za tým veľa roboty. Páčilo sa mi že sledujeme dve rozdielne skupiny archeológov, poctivé kopanie a hrabanie sa v piesku malo svoje čaro, no pri hodine a pol je to moc striktné zameranie aby bavilo nonstop. Chýba extra pocit niečoho sviežeho a hlavne dynamického. Náznak silných momentov bol (hlavne pri nových objavoch), no skôr preto že tematicky milujem staroveký Egypt. Bežný divák sa bude podľa mňa nudiť. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hľadania starovekých pokladov v Egypte. Pomerne dlhé a vzhľadom na obsah aj v tej dĺžke nudiace a sebapropagačné. Ale tak nedá sa zas veľa vyčítať. Každý má svoje. Niekto obdivuje tie egyptské múmie a niekto zas obdivuje múmiu v role amerického prezidenta. Proti gustu žiaden dišputát. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama