Reklama

Reklama

Nepoznané: Kosmický stroj času

  • USA Unknown: Cosmic Time Machine
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Úžasnými fotkami vzdálených galaxií jitří naši fantazii. Dokument o historii vesmírného dalekohledu Jamese Webba od jeho vzniku až po vyslání do vesmíru. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď vidím názov Nepoznané: hneď viem, že pôjde o strašnú nudu. Možno informácie pre niekoho zaujímavé, ale ich podanie je únavné a určite nie veľmi pútavé. Podobný pocit som mal aj s posledných Robotov zabijakov. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Režisér snímku, Shai Gal, se ve svém dokumentu snaží seznámit diváka s nejriskantější misí v historii USA, kterou bylo sestrojení a vypuštění teleskopu Jamese Webba na orbitu Slunce. Zatraktivnit látku pro běžného diváka se snaží Gal zasazením tématu do životních příběhů trojice Amber Straughn (astrofyzička), Michael Menzel (hlavní inženýr), Thomas Zurbuchen (administrátor vědeckých misí NASA), čímž se mu daří prohlubovat emoční vazbu k projektu s divákem. Divák zároveň získává základní edukaci v oblasti funkce teleskopů a jejich schopnosti získávat veledůležitá data pro studium vzniku života. Dokument diváka vtáhne a po dobu jedné hodiny nepustí. Čtyři hvězdy. 👍 (24.07.2023) ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Téma ma zaujímala (veľmi) spracovanie ale obsahovo nebavilo. Asi najtrefnejšie viem opísať hodnotenie podľa jedného konkrétneho pocitu cca zo stredu dokumentu. Z ničoho nič som si uvedomil že nevnímam čo sa deje. A to minimálne niekoľko minút. Možno som čakal viac ako len rutinnú informačnú nudu. Videl som už množstvo pútavejšich dokumentov, ajtak ale netvrdím že ide o stratu času. Webbov teleskop je dôležitý míľnik a ja som sa dozvedel všetko podstatné o zákulisí. Len to mohlo byť všetko záživnejšie. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Určený pro laickou veřejnost obdivující další technologické pokroky NASA ESA a dalších hightech lidiček. S tímto obrovským zrcadlem daleko v prostoru už můžeme téměř vidět do naší historie 13,2miliardy let zpátky v čase. Snímky temného vesmíru, který dokážeme pomocí PC oživit barvami jsou dechberoucí.. ()

Brouzdalka 

všechny recenze uživatele

Mise Webbova teleskopu je nesmírný lidským úspěchem. I když víte, že to dobře dopadne, tak jste napnutí a na konci vás to dojme. JENŽE celý dokument příliš klouže po povrchu. Film se věnuje hlavně období tří měsíců před startem až po spuštění teleskopu a na kameru mluví jen hrstka jedinců. Bohatší obsah a delší stopáž by filmu jen prospěly. S 20letým trvaním projektu a spoluprací tisíců lidí by přitom bylo materiálu až až. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama