Reklama

Reklama

Volání Antarktidy

  • Francie Voyage au pôle sud (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Těch několik tisíc kilometrů dělící Patagonii od Jižního pólu jsou pro dobrodruhy fascinující a hypnotickou poutí. Někteří mluví i o závislosti, kdy se do vás Antarktida doslova zakousne. Luc Jacquet, režisér oscarového snímku Putování tučňáků, je závislý už třicet let. Tentokrát přichází s vizuálně podmanivým dobrodružstvím a předkládá před nás obrazy, které nejdou vyjádřit slovy. Je to skoro jako sbohem jednomu kontinentu a jeho obyvatelům, kteří nám mizí před očima. (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (6)

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaný dokument o samotáři v ledové pustině… vysoká kvalita, záběry jsou jedinečné a nezapomenutelné, atmosféra mrazivá až okouzlující… a nejlepší třešnička na dortu, na kterou člověk celý film čeká - dobrodružství a vzpomínky pana Luca Jacqueta na tučňáky… Na hudbu nikdy nezapomenu, musím říct, že se zařadila mezi mé nejoblíbenější. Samozřejmě doporučuji francouzštinářům v původním jazyce, Jacquet mluví srozumitelně a zřetelně, tudíž se i hodně naučíte. Za mě zasloužených pět hvězdiček! ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Volání Antarktidy je dle mého názoru velice neobvyklý až překvapující dokument, který není vlastně o celodokumentární zaměření na úžasné zvířata, ale vlastně takový dá se říct smysl, neboli pointa celého toho překrásného zmrzlého polární místa s podstatou, co může nastat v budoucnu a proč vlastně ta cesta na Antarktidu je tak poutavá, i když dost nebezpečná. Proč může nastat zvrat a co zvířata může čekat. Velice neobvyklý dokument, který zaujímá pozici takovou jakousi divočinou zničených stromů, jakousi trochu děsivější atmosférou a ten celý dokument je vlastně černobílý, takže celou tu dobu může ten divák přemýšlet o skutečnostech, co se může naskytnout a přitom pozorovat ten zmrzlý kontinent plný zvířat. ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Udělat dokument o přírodě černobílý je docela zvláštní rozhodnutí, které mě moc nepotěšilo, i když na Antarktidě těch barev zas tak moc není (odstíny bílé, černé a modré). Zároveň zpracování dobře navozovalo pocit samoty a vnitřního klidu, ale asi jsem prostě čekal něco trochu jiného. Ten jeden barevný záběr byl nejkrásnější z celého filmu, jinak to působilo dost jednotvárně. Nejvíc se mi na dokumentu asi líbilo, že nám ukázal, jak vlastně vypadá cesta na Antarktidu. Většinou člověk vidí už záběry z nekonečných sněhových plání, ale ta cesta k nim pro mě byla docela neznámá. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

S ohromnou láskou a úctou, k posledním nedobytým územím na naší planetě, natočený dokument režiséra Luca Jacqueta. Ten diváka doslova provází faunou a flórou jižního pólu, přičemž zvláštní pozornost věnuje tučňákům a jeho nadpozemskému vztahu k nim. Velmi decentní a nenásilnou formou zároveň upozorňuje na dopady lidské činnosti vůči tamní vegetaci a spekuluje nad možnými následky pro budoucí generace. Volání Antarktidy je velkou srdeční záležitostí jednoho ohromného nadšence do panenské přírody zcela prosté lidské civilizace, kterou dává divákům skrz plátna kin na obdiv. Čtyři hvězdy. 👍(26.04.2024) ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama