Reklama

Reklama

Putování tučňáků

  • Francie La Marche de l'empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každým rokem, tisíce tučňáků císařských opouští jistotu jejich hlubokého oceánu a putují stovky mil přes zrádný a odpudivý antarktický ledovec, aby se mohli rozmnožovat. Hrdinné odolávají teplotám hluboko pod bodem mrazu a nesčíslným dobrodružstvím. Podívaná na jejích putování očima Luca Jacquetse je plna humoru, plná odvahy malých tvorů vzdorovat drsné přírodě, plná záhad a tajemství. Putování císařů je výpravný snímek o jejich hrdinné námaze pro přežití (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5... Tučniaci sú tí najlepší komici pod slnkom, už len pozerať sa na ich chôdzu je zážitok... :) Veľmi pekný, výborne natočený, poučný aj zábavný dokument s fantastickými "hereckými výkonmi"...PS: Inak neviem čo tu niektorí točia o nejakých dialógoch tučniakov. Ja som tam okrem nádhernej hudby a naratívneho komentára Morgana Freemana nemal žiadne "dialógy tučniakov v ľudskej reči"!!!!! Ale ako tak kukám IMDB tých verzií je neúrekom a možno sa nejakému dabingovému magorovi zachcelo dokument "vylepšiť"... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Putování tučňáků není dokumentárním filmem a nepřesvědčí mě o správném kategorizování ani množství cen, jež v dokumentaristickém žánru tento filmový opus obdržel. Tvůrcům se podařilo přímo zaútočit na celé široké spektrum divácké obce chytře zvolenou kombinací roztomilosti oblíbených zvířátek, v podávání výtvarného kýče pitoreskního života a s nebojácně a snad i přepjatě zvýrazňovaným patosem existencionálního dramatu. Byl to mistrovský tah, film je působivý a pracovní podmínky pro filmování musí vzbuzovat obdiv a zasloužené uznání. Na osvětu s cílem k přiblížení extrémní zoologii neznalé veřejnosti lze pohlížet s nedůvěrou. Na druhou stranu, v rámci konzumního životního stylu, kde nemohou býti kladeny příliš přehnané nároky na talent a uměleckou tvorbu, jde o jedno z vrcholných děl. Impozantní téměř po všech směrech, obzvláště po obrazové. Skutečný dokument bych přivítal s otevřenější myslí, zde zůstává nejasný pocit klamavé lsti. Inu, proč ne, když již jen svou povahou to znamená úspěch. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Odvtedy tu my tučniaky držíme stráž. Toto je sága nášho rodu.“ Napriek určitej nude (neviem si pomôcť, zabite ma) čarovné čierno-biele putovanie. Od úvodných titulkov s malebnou hudbou som tušil, že sa nemusím báť dabingu tučniakov (šialený ale fungujúci a originálny nápad, dole klobúk) a nasledujúce minúty ma v tom uistili. Čoraz viac som sa vnáral do obdivuhodného a nedoceneného sveta bojovných tučniakov (a to ich nepokladám za nijako zvlášť fascinujúce ani nijako inak zaujímavé zvieratá). Nie je to dokument, nie je to normálny celovečerný film, je to niečo skoro úplne nové (hoci nie revolučné) a radšej ani nechcem vedieť, ako sa nakrúcalo. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/189861/Putovanie-tucniakov-80.html. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí to isté, čo pri Putovaní vtákov. Dokument je to krásny, nádherná príroda, úchvatné zábery tučniakov, ktoré sú občas omnoho roztomilejšie, ako by som si ich zblízka predstavoval. Lenže mne viac vyhovujú klasické, televízne dokumenty, ktoré nepresiahnu dĺžku pol hodiny. Tá, takmer trojnásobná, je pri absencii skutočného deja trochu ubíjajúca. Sústreďujeme sa na jeden pár a ich špuntíka, čo už náznakom deja je, ale jednoducho tento typ filmov, určených pre kiná, nie je môj šálok kávy. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Francouzi se ujali dokumentu s veškerou vervou jakou si tato krásná zvířata zaslouží. Ušlechtilý, tajemný, tak jiný a unikátní tvor. Tučňákům se dostalo velké pozornosti a máme možnost spatřit jejich život na obrazovkách. Jsem velmi rád, že se tématu někdo chopil skutečně inciativně a dokument zaujme svou formou. Komentář doplňující jinak "něm"é tváře nejsou na škodu a určitě nekazí dojem z filmu - naopak vdechne to život. Několik památných momentů díky nímž se mi film vepsal do hlavy a budu na něj rád vzpomínat! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo 13 měsíců v drsných podmínkách Antarktidy, při teplotách kolem -30° C. Z toho 9 měsíců byli všichni v absolutní izolaci od okolí. (Witta)
  • Rychlost větru místy dosahovala hodnoty až 150 km/hod. V těchto případech musela být kamera zatěžována, aby neodletěla. (Witta)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama