Reklama

Reklama

Epizody(40)

Obsahy(1)

Je tomu již deset let, co se odehrál souboj mezi dvěma nejsilnějšími bojovníky své doby a jejich klany. Výsledkem tohoto střetu byly ztráty na obou stranách, rozpuštění jednoho z klanů, stažení do ústraní toho druhého a zmizení obou jejich vůdců. Li Xiang Yi i Di Fei Sheng (Aero Xiao) ale přežili. A zatímco Li Xiang Yi se vzdal celé své minulosti i jména a jako potulný doktor Li Lian Hua (Yi Cheng) křižuje zemi, Di Fei Sheng využil čas k nabrání sil a nemá jiný cíl než najít svého oponenta a dokončit jejich souboj. Jméno Li Xiang Yi má totiž i po letech stále svůj zvuk i obdivovatele. Jedním z nich je i Fang Duo Bing (Joseph Zeng), který se považuje za jeho žáka. Cesty všech tří se ale velmi brzy zkříží a jejich osudy propletou, protože události z doby před deseti lety totiž ještě nejsou vyřešeny, ba právě naopak, vše teprve začíná. (Lex.San)

(více)

Recenze (3)

jarah 

všechny recenze uživatele

V záplave béčkových kostýmových wuxia seriálov, ktoré Čína vychŕlila toto leto, je tu konečne jeden slušný seriál, kedy sa divák teší na každú epizódu. Yi Cheng herecky dozrel a jeho interpretácia je ako dobré víno. Zvládol techniky gest, mimiky, intonácie, kamera ho miluje a divák spolu s ňou. V ničom nezaostávajú ani jeho dvaja kolegovia pri vyšetrovaní prípadov. Príbeh sa rozbaľuje plynule, prekvapivo, reakcie postáv sú väčšinou uveriteľné. Wuxia je žáner založený na bojových umeniach a v prípade tohto seriálu boje, podporené CGI efektmi, vyzerali ozaj dobre. Určite pridávam do zbierky a ak sa medzičasom neobjavia sk/cz titulky, preložím si ho sama pre seba. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Pokud se čínská tvorba po zpřísnění cenzury rozhodne jít zrovna tímto směrem, tak budu jen a jen rád. Ústřední trojice byla prostě skvělá. Kluci mezi sebou měli tu správnou chemii a dynamiku. Přímo se tak nabízí srovnání s Blood of Youth, ze kterého oba seriály vychází jako vítězové.*****  Mysterious Lotus Casebook skvěle balancuje detektivní linku s množstvím dobře zvládnutých soubojů, ze kterých jsem měl po zhlédnutí prvního dílu trochu strach, ale obavy se nakonec ukázaly jako liché. Bohužel ne vždy měl příběh ten správný spád.  Za nejotravnější jsem považoval linku s Qiao Wan Mian. Naštěstí další ženské postavy byly snesitelnější, některé docela dobře válely. Ať už to byla lehce psychopatická Jiao Li Qiao nebo ženská část rodiny He.***** I hudební doprovod je dobře zvládnutý. I když opening ani ending nejsou mými TOP, tak instrumentální doprovod je skvělý.***** Jak šel příběh do finále, tak jsem měl obavy z toho, jak to vlastně všechno dopadne, protože podle předlohy to prý bylo docela srdcervoucí, ale seriál nám ponechal jistou naději. Hlavně jeho epilog.*****  Na Mysterious Lotus Casebook jsem se těšil od chvíle, kdy jsem viděl první trailer. A těšení (i čekání) se vyplatilo, v blízké době si dám repete – 5* (9/10) ()

mmatuli 

všechny recenze uživatele

Jeden z dobře zvládnutých seriálů tohoto roku. Detektivka a současně plno bojových scén. Příjemné na koukání a závěr v souladu s duchem seriálu. ()

Reklama

Reklama