Reklama

Reklama

Salvador: válka gangů

(TV film)
  • Francie El Salvador: MS-13 vs Barrio 18
Francie, 2021, 59 min

Režie:

Vincent Prado

Obsahy(1)

Temné stránky organizovaného zločinu v Latinské Americe... Pláže černého písku u Tichého oceánu, španělská koloniální architektura, vulkanická jezera lemovaná restauracemi. Salvador má všechny předpoklady k tomu, aby se stal vysněnou destinací, přesto jsou tu zahraniční turisté stále vzácnější. Avšak tento malý středoamerický stát, vzdálený devět tisíc kilometrů od Paříže, je nejnebezpečnější zemí na světě. Každý rok je v Salvadoru zavražděno tři až šest tisíc lidí, při pouhých šesti milionech obyvatel. Od devadesátých let minulého století se v zemi odehrává válka mimořádně brutálních gangů. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na Ceske televizi o nejnebezpecnejsi zemi na svete, kam se turiste boji se snazi pochopit mentalitu gangu. Sest tisic zabitych rocne je na tak malou zemi hodne. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Má to takový ten správný latinos vibe. Společnost v rozvratu, gangy, (úchylné) vraždy, ale i třeba organizace Ohnivá věž :) (ve vězení) nebo policisté, co kopají masové hroby. Jinak Bůh je tam časté slovo/téma/přístup a jak víme, tak v nouzi věru věrný druh...ta zdobená lebka jako telefon...83%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Salvador jako mimořádně nebezpečná země je známá. Lidé se bojí, policisté svádějí boj s větrnými mlýny a mafiáni se modlí k Bohu. Nikdy jsem nepochopil, jak ti, co podřezávají hrdlo dětem se následně mohou modlit k nejvyššímu. To jsou právě ty chvíle, kdy doufám, že nebe/peklo/Bůh existují. Světská spravedlnost je zkrátka krátká. Chce to taky dost odvahy natáčet s vrahy a poslouchat je. Možná i důvody vlastní bezpečnosti způsobily, že se zpovídajícího vládce gangu nebo nájemného vraha nikdo nezeptal, jak jde dohromady vražda s náboženstvím. Samotní členové gangů říkají, že vše souvisí s chudobou. Na tom bude mnohé pravda, ale jako odůvodnění či ospravedlnění jejich činů to nepostačí. Nový prezident se snaží leccos změnit, ale samotný výjimečný stav nepomůže. Je třeba zapojit všechny složky státu, aby se něco změnilo. A to bude dost těžké. Přitom by to mohla být tak krásná a z turismu prosperující země. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný dokument o krásné zemi kde je více vražd než jinde 😢😢 Je divné koukat se na vězení, vrahy co se modlí k Bohu a i přesto či právě proto bez problémů vraždí děti jen tak pro obohacování... No jinak super dokument a jde vidět, že i v takové zemi se ještě najde někdo kdo s tím chce něco či spíše se pokusit udělat... No myslím si, že je to bez šance na úspěch... ()

Reklama

Reklama