Reklama

Reklama

Dejvické divadlo


Nové cesty, nové hry (E11)

(epizoda)
Česko, 2023, 27 min

Režie:

Aleš Kisil

Scénář:

Aleš Kisil

Obsahy(1)

V roce 2015 vstupuje Ivan Trojan na jeviště Dejvického divadla poprvé jako režisér. Nikoli s divadelní hrou, ale s tématem, které společně s kolegy dotvoří do inscenace s názvem Zásek. O rok později je uváděna nová hra Daniela Mailinga Vzkříšení v režii Michala Vajdičky. Jako režisér se vrací ke spolupráci se souborem Miroslav Krobot a připraví ve spolupráci s Cirkem La Putyka inscenaci Honey, která se hrála v prostorách partnerského souboru JATKA78. Od roku 2017 se novým uměleckým šéfem Dejvického divadla stává Martin Myšička. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Take jsem byl pri sledovani spokojeny, ale ne stastny ani rezignovany. Byl zde naznak prani spinaveho pradla o hadkach zenske casti souboru v satne, ale gossipu  klepu mohlo byt vice. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající seriál. Hry Honey a Vzkříšení znám ze záznamu na ČT. Je zajímavé sledovat, jak se herci s těmito hrami popasovali, jak moc na sobě musí pracovat, aby dosáhli výsledku, který tak dobře reflektuje tu nezpochybnitelnou jednotnost souboru. Oni snad všichni i synchronně dýchají. Výpovědi jednotlivých aktérů přitom ukazují na pochybnosti, jestli se to celé povede, jestli budou dostatečně dobří, jestli budou třeba stačit fyzicky. Mají být na co hrdi, vytvářejí originální představení, přesto je ze souboru cítit pokora a skromnost. Myslím, že se i režisér Kisil musel mezi herci v DD cítit velmi dobře. Já bych se tedy tak cítila. ()

Reklama

Reklama