Reklama

Reklama

Poslední opravna hudebních nástrojů

  • USA The Last Repair Shop
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 2023, 39 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi to bývalo normální po celých Spojených státech, dnes je však Los Angeles zdaleka největším a jedním z posledních amerických měst, které poskytuje zdarma a bezplatně opravené hudební nástroje svým žákům ve veřejných školách, a to nepřetržitě od roku 1959. Snímek Poslední opravna hudebních nástrojů od na Oscara® nominované režisérské dvojice Bena Proudfoota a Krise Bowerse umožňuje nahlédnout do nenápadného skladu v centru města, kde ubývající hrstka obětavých řemeslníků udržuje v dobrém stavu více než 80 000 studentských nástrojů. (Disney+)

(více)

Recenze (4)

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si říkáte co to zase bude, ňáká opravna, ok. Ale pak tam začnou zaměstnaci s tím story of my life. To už jsem se trochu cukal, protože toho už mám plný zuby, zvlástě od amíků. První dvě jsem překous, ale pak přišli zajímavější a to už stálo za to. Muziku měli potlačit, ta byla moc nahlas a místy rušila. U kamery taky mohli ubrat s tou uměleckostí. No není to kousek který si pustíte a pak na něj s úžasem koukáte až do konce. Ale snažej se o to. Ale jo, amící se dojali, tak to prdli na Oskary. Ke zhlédnutí zde: https://youtu.be/xttrkgKXtZ4?si=KLgSU2n-ODDXwDCy ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, ani som len netušil, že takéto niečo reálne existuje. Klobúk dole a rešpekt pred týmto projektom a všetkými ľuďmi, ktorí tu pracujú. Čo sa týka dokumentu, na môj vkus tu bolo príliš veľa priestoru venované životným príbehom zamestnancov, a ohľadom histórie a praktickým veciam Repair Shopu sa tu dozvedáme len tak by the way. Škoda, viac by ma zaujímali zákutia tejto inštitúcie ako samotní zamestnanci. 2* ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Milý a príjemný príbeh o ľuďoch, ktorý sú naplno oddaní svojej práci a po troške vďaka nej robia veľké veci. 80% Disney plus ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nominácia na Oscara, no pre mňa tematicky veľmi nezaujímavé. Opravári hudobných nástrojov sú určite potrební a nech opravujú a nech podporujú mladé talenty. Len čo z toho, keď rebríčky zas obsadí dajaká Ariana Grande alebo Nicki Minaj, čo sa ani do playbacku s umelou gambou netrafí. ()

Reklama

Reklama