Reklama

Reklama

Una jena in cassaforte

  • USA A Hyena in the Safe
Itálie, 1968, 88 min (Director's Cut: 100 min)

Obsahy(1)

Šest lupičů se společně vydalo do vily zkusit urvat si svůj díl diamantů. Každý je obětí i vrahem v nelítostném boji o shrábnutí pokladu pro sebe. (Karlos80)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

A já pořád že jsem něco podobného už někde viděl, a pak jsem si konečně vzpomněl na Bavův film "5 bambole per la luna d'Agosto". A tento celkem vzrušující thriller je něco podobného ale natočeného o kapánek dřív. Krásná strašidelná a tajemná záležitost, sice bez hvězd tipu Fenech a pod, ale hodně efektní a v některých částech i překvapivě invenční a nápaditá. Hrůzná atmosféra, potřebné napětí, avantgardní záběry, k tomu trocha v té době populární psychedelie (barvy jsou úžasné), krásné herečky (jedna podobná Bardot) a malé náznaky erotiky (odhalená prsa). Nevadilo mi tentokrát ani že film je pomalý a docela předvídatelný. Úžasná klaustrofobická scéna v garáži, mě bude pronásledovat asi ještě hodně dlouho. Detailní záběry na rozzuřenou tvář herečky Greisberger na samém konci jsou také nezapomenutelné. Opravdu pozoruhodný film, který si zaslouží větší pozornost hlavně mezi Giallisty. Ztracený drahokam. Obscure majstrštyk! ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Krvavá povídačka o dělení lupu. Mezi gangstery zřejmě nepanují zrovna soudružské vztahy na pracovišti. Nikdo nikomu něvěří, každý chce všechny ostatní obrat o jeho část lupu, takže nastane vzájemné podvádění a vyvražďování, někdy opravdu vynalézavě provedené. Působivá je dobová velmi barevná vizuální stránka, zvláště vizuální stránka hereček s jejich modely a výrazným umným líčením, hotová módní přehlídka šedesátých let. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Velice hravý, až rozverný pre-giallo, spíš teda detektivka o tom, co následuje, když do jednoho sídla pospolu zavřete skupinku chamtivých lidí bez morálních zábran, majících se podělit o jeden obrovskej lup. Vynalézavá kamera, dynamickej a hravej střih, kterej jde ruku v ruce se skvělým zvukem a hudbou, nádherný ženský, charismatičtí padouši a žádný hluchý místa. Jak píše Karlos80- Obscure majstrštyk! ()

pepua 

všechny recenze uživatele

V domě stojícím na odlehlé samotě se schází skupinka zlodějů, kteří se chtějí podělit o kořist, diamanty. Jsou k tomu zapotřebí všichni, neboť sejf, ve kterých diamanty jsou, je chráněn šesti zámky a každý z příchozích vlastní jeden klíč… Tento film je příběhem obyčejná detektivka, zpracováním jej částečně lze zařadit mezi gialla. Není to ani nuda, ani skvělá zábava, ale kdo vyhledává raritní kousky, tomu určitě doporučuji film shlédnout. ()

Reklama

Reklama