Reklama

Reklama

Silná holka Nam-sun

(seriál)
  • Jižní Korea Strong Girl Namsoon (více)
Jižní Korea, 2023, 17 h 4 min (Minutáž: 62–66 min)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá žena, která má nadlidskou sílu, se vrací do Koreje najít svoji rodinu a zaplete se přitom do vyšetřování obchodu s drogami. A tahle superschopnost se jí může hodit. (Netflix)

Recenze (7)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Podle toho názvu sem očekával, nějakou odlehčenou taškařici, což i z větší části byla a to přestože témata sou zde vážná. Ale na tomhle seriálu mi vadí pár věcí, které kdyby byli jinak, tak by tvůrci udělali lépe. A začnu hlavním mužským protagonistou, Ong Seong-wu hraje standardní hrdinu, který nemá žádnou vadu, spát chodí před večerníčkem a všem v krámě dá přednost. Ta postava byla nudnější než kámen v lese a celé to bylo do očí bijící, když vedle něho postavíte Byeon Woo-seok, který hraje mnohem zajímavější postavu, ať už jde o jeho minulost, to jak se vypracoval a to jakým byl. A většinou nesrovnávám herce podle vzhledu, ale sakra Byeon Woo-seok, sem si hned oblíbil, je vysokej, má hranatou bradu a jeho pohled byl doslova uhrančivý. A druhý vážný problém, mám s vyšetřováním které zabere celý seriál a přitom se na pozadí vytvořila docela zajímá mafinská organizace, která i jako měla potenciál být tím hlavním, což ve výsledku nestalo a asi ani nikdy nestane, protože seriál má otevřený konec. Nemluvě o tom, že to samotné vyšetřování, bylo dost jako groteska, hlavní hrdinka tam deset dílů poskakuje a vše si natáčí na hodinky, které sou větší než ona sama a žádnému záporákovi to nepříjde divné ? Jako u postavy, kterou hraje Byeon Woo-seok, to dovedu pochopit, jednak do ní byl zamilováný a za druhé fakt hledal spřízněnou duši, ale ten zbytek poskoků, ti byli dle všeho úplně blbý. Nemluvě o dalších věcech, které doslova křičeli do světa "JE TADY POLICE, TOHLE SOU POLICAJTI" tak záporáci stojí a usmívají se. Udivující sou pak poslední tři díly, které sou nečekaně vážné a i to nejlepší z celého seriálu, jelikož v těch posledních třech dílech tvůrci šlápnou na plyn a docela solidně to graduje. Špatný to neni, ostatní postavy sou fajn, rodinka je dobře šílená, humor zde funguje na jedničku, nějaké velké užití síly zde neni a Yoo-mi Lee neni špatná, jen hraje zvláštní postavu a věřím tomu, kdyby se vynechal detektiv a vše by se tak točilo okolo hlavní hrdinky a né úplně tradičního záporáka, tak by to bylo prostě lepší. ()

AndrejDuha 

všechny recenze uživatele

První část má přidanou hodnotu v krásných scenériích v Mongolsku. Casting je skvělý - všechny hlavní postavy jsou velmi výrazné a jejich osud vám není lhostejný. Scénář má svá hluchá místa, ale celý seriál je poměrně konzistentní co do napětí i dávkování jednotlivých dějových linek. Potěší vedlejší scénky se sociálně-kritickým aspektem. Velmi dobrá je i hudba. Energická, sympaticky infantilní "Super power" je instatní hit. Na to, jak béčkově zní už samotný název celé série, přijemné překvapení, a v rámci žánru superhrdinů fajn změna od hollywoodské produkce. Další plus za scény v Pusanu - dobrá inspirace na dovolenou. ()

Reklama

Bury 

všechny recenze uživatele

Bohužel všechnu tvorbu kazící progresivismus přišel i do Koreje. Nesmí chybět homosexuální zápletka, schvalování obezity, rodina plná přihlouplých mužů, kteří se na nezmůžou. Příběh sám o sobě nedává moc smysl. Je tam strašná spousta slepých míst, kdy si prostě člověk říká "proč". Korejskou tvorbu mám rád, ale tohle bylo opravdu velké zklamání. Hlavní hrdinka mi byla neuvěřitelně nesympatická. Romantická zápletka její babička snad ještě víc. O efektech se bavit radši ani nebudu. Přišlo mi, že scénář nepsali profesionálové, ale pár nadšenců z vysoké, kteří to dělají po kalbě, kdy jim mozek jede tak na 30%. Vždy jsem korejskou tvorbu bral jako jakousi jistotu něčeho jiného, bohužel tohla byla opravdu netflixová tuctovka. 🙈 ()

Gada 

všechny recenze uživatele

Nebudu se dlouze rozepisovat. Horko těžko jsem seriál dokoukala. Hlavní ženská postava mě vyloženě lezla na nervy. Děj nudný, nezajímavý. Jediným světlým bodem byly pasáže herce Byeon Woo-seoka v roli padoucha. Ale to bylo bohužel málo. Za mne ztráta času. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Tento seriál nestojí za to vidět a už vůbec ho dokoukat do konce. Já jsem bohužel masochista a dokoukala to. Jediný světlý bod seriálu je hlavní záporná postava. Tak špatný scénář už dlouho Korejci nenapsali. Nevím jestli díky tomuto počinu dám šanci první sérii. Neztrácejte drahocenný čas a koukněte raději na cokoli s hercem Byon Woo Seok, (který za ten čas stojí). ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama