Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama

Recenze (714)

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Když se podívám na to, jak je zde film hodnocení, tak se trochu bojím přiznat, že se mi film líbil, jakože fakt líbil. Už od začátku, jak se snaží postavy dostat do krabice, až po finální narušení, tenhle film mně bavil, to jak je příběh napsán, to jaká je chemie mezi postavami a celkové rozuzlení, kdy sem očekával promyšlený zločin a ten sem nedostal. Ta nepromyšlenost s jakou vrah operoval, byla tak hloupá, tak absurdní, tak náhodilá, až to bylo geniální, bylo to zase něco jiného, než má většina kriminálek. Ale co se mi od začátku filmu líbilo, bylo to že sem začal všechny postavy, až Blanca podezírat, na každého sem se díval, jako na potenciálního vraha a říkal sem si, jaký může mít motiv a postupné odhalování, bylo prostě skvělý. Film mně vůbec nenudil, protože to jak se s každou scénu objevuje něco nového, ať už jde o konflikt mezi postavami, či o to že Blanc někoho rozhodí a nebo že se objeví, něco co celý případ, staví do nového úhlu, je toho tady spousta, díky čemu mně film nenudil. A jediné co bych, co bych mohl kritizovat, bylo to že jednička byla více vtipnější, tady to neni tak vtipný, nebo mi to aspoň nepřišlo, ale je to jedno, protože ten film krásně odsejpá. Daniel Craig je ve své roli, vyloženě skvělý a doufám, že vznikne další pokračování, protože Blanc je opravdu zajímavá postava. Takhle čistou pětihvězdičku, bez nějakých výtek, sem už dlouho nedal.

plakát

Modrý Magmel (2019) (seriál) 

Béčkovější verze Jigokuraku, akorát s tím rozdílem, že se zde tvůrcům nepodařilo podojit potenciál ostrova, tak jak tomu je u právě Jigokuraku. Problém tady je v tom, že seriál hodně natahuje každou epizodu a než se Inyo, dostane na ostrov, tak to dlouho trvá a samotný děj na ostrově, je většinou velice rychle vyřešen, čest osmé epizodě. No a v poslední třech epizodách, ostrov už vůbec nefiguruje a nemluvě o tom, že ono psychouše mohli také lépe využít, mohli na to využít pátou a devátou epizodu. Jako špatný to vyloženě neni, líbil se mi vztah mezi Inyo a Zero a některé epizody, šestá, osmá byli dobrý a finále poslední epizody, bylo i docela slušný, ale jen to celé mělo větší potenciál. PS: Ale hej, zase sem po dlouhé době, dostal poslouchatelný opening a ending, né že by to nějak ovlivnilo hodnocení, ale docela sem na ně těšil.

plakát

Zlouni (2022) 

Když tomu Dreamworks hrozí, že bude "končit" tak sem si říkal, že bych se měl podívat na pár jejich slušných filmů, abych si je pamatoval v tom lepším světle. Protože rozhodně nehrozí, že bych se díval na Megamind vs. The Doom Syndicate, či na podobné výtvory které tam teď budou vznikat. A jedním z těch lepších filmů, by dle všeho měl být tenhle film, problém je však v tom, že, tohle je jeden z těch filmů, u kterého nesmíte moc myslet, protože čím víc nad filmem budete přemýšlet, tím více vám pak bude hodnocení. Tak jako u Zootropolis, si nesmíte pokládat otázky, jak se ta zvířata vyvinula, proč mají lidské chování, jaká je jejich minulost a zde proč jich je jenom sedm........a asi kvadrotrigintilion nesmrtelných morčat. Je zvláštní že šéfka policie, nedokáže chytit pět zvířecích zločinců, když ve městě žije jenom sedm inteligetních zvířat a dva z nich, z toho reprezentují smetánku. Takže když se tímhle přestanete zaobírat, tak je to i slušná jízda a hlavně ke konci je to zábava. Po animační stránce, je to však luxus a taky je to to nejlepší z celého filmu, protože ten příběh je hrozně jednoduchý. Nejvíc do očí bijící, je však to jak se z padouchu, kteří dle všeho velice dlouho vedli kriminální život, tak se z nich za dva dny stali dobráci a vedle tohohle příběhového obratu, vypadá instantní polévka jako šnek.

plakát

Dobré místo - Série 4 (2019) (série) 

Velké finále a musím říct, že se mi to moc nelíbilo, jako ten úkol jaký skupina dostala byl fajn, ale ta nová skupina lidí se mi nelíbila, Chidi verze taky zde neni úplně ta nejlepší a celkově to dost pokulhávalo. Ale předposlední tři epizody, tomu zase dost vraceli tu jiskru a ten náboj, kdy je parta a celý vesmír v ohrožení a oni musí improvizovat a věci se nevyvíjejí úplně dobře, ale furt bych asi dal ty čtyři hvězdičky. No a pak přišla úplně poslední hodinová epizoda a ta......ta tedy byla tou nejlepší epizodou z celého seriálu, úplně perfektní a dokonalá ve všem, té nelze nic vyčíst a taky zvedla to hodnocení. A někdo by mohl říct, že je tam ještě pár otázek, které zůstali nezodpovězené, ale tak je to celé uzavřené, tak se to nedozví nikdo a o tom to je, v tom spočívá i ta myšlenka seriálu, že nikdy nevíš co se stane, co bude dál, ale musíš to prostě risknout. A i když bych měl k nějakým epizodám výhrady, kdy se děj trochu zpomaluje anebo zrychluje, nebo že některé postavy mohou i působit otravně a pár dalších věcí, tak i tak se to těch pět hvězdiček zaslouží, protože i když to neni perfektní, tak je to svým způsobem perfektní. PS: To malé pomkrnutí v podobě hlásku, který vám vzadu v hlavě vám pomáhá v životě, bylo opravdu geniální.

plakát

Dobré místo - Série 3 (2018) (série) 

U třetí série sem si začínal říkat, že jestli ty restarty už nezačnou nudit a trochu jo, to jak ty samé postavy začínali nanovo, furt dokola a dokola, bylo trochu únvavné. Takže né všechny díly, sou tady bezchybné, ale když už sem si říkal, že nějaká ta epizoda je slabší, tak bum, tvůrci přišli s něčím, co vrátilo moji pozornost a já s napětím očekával, co bude dál. Ono to má v polovině klasický zvrat, ale v tu chvíli se seriál, přestane soutředit na postavy které známe, ale více se zaměří na příběh a na to, jak je to vlastěn s těmi body a v tomhle směru, se tvůrci docela slušně vytáhli. Navíc videt Michaela, jak se rve za čtyři lidské duše, se všemi bylo fakt silný, Ted Danson si to tady tak trochu (zase) krade pro sebe.

plakát

Dobré místo - Série 2 (2017) (série) 

Tak všechno se provalilo a jo, tohle asi málo kdo čekal, ale proto je to tak skvělé. Zatímco první série se točila hlavně okolo Chidiho, Tahani, Eleanor a Jasona, tak ta druhá hlavně o Michaelovi a Jenet a o tom, jak je ti čtyři ovlivnili a o tom jak jim zasáhli do života a oba dva tak musí řešit věci, které nikdy předtím řešit nemuseli. U Michaela je to že se musí chovat dobře, že musí být dobrý démon, což je pro něho neskutečně obtížné a u Jenet je to zase láska a jaký to je mít vztah a vypořádat se s rozchodem. Druhá série v tomhle směru, jde dost hloubky a řeší se tady morálka, slušnost, ohleduplnost a přestože je to furt dobrá sranda, má to tady dost vážně podtext.

plakát

Dobré místo - Série 1 (2016) (série) 

První série je hodně na pohodu, je správně tajemná a nelze úplně předvídat co bude dál a jak se to vlastně má. Čtvěřice hlavních postav, je hodně sympatická a i v určitých směrech, sem jim rozuměl, ať už šlo o Chidiho nerozhodnost, nebo o to proč se Eleanor chová jako mrcha. Jason zase skvěle reprezentuje to, proč někdo nechce nikdy dospět a odmítá přijmout zodpovědnost, která s tím přichází. A Tahani ohhh Tahani, u ní to ani tak nebyla její chyba, ale spíš chyba jejich rodičů, kteří ji nedokázali podpořit, říct že ji mají rádi a že sou na ni pyšní, ať bude čýmkoliv. Celé to kekonci nebere dost zajímavý směr.

plakát

Mušikago no Cagaster (2020) (seriál) odpad!

Já osobně vítám každý seriál, který byť jen trošičku se pokusí přivést něco ve stylu Blue Gender, ale tenhle to tedy neni, tenhle seriál je totiž špatných a to ve všech aspektech. A ani nevím kde mám začít.....asi u toho, že teprve až v sedmém díle seriál, nabere nějakou příběhovou linku, do té doby seriál nemá příběh, jen sou představovány nezajímavé, nudné a stereotypní postavy. Protože každé z postav, se chová jako podle milionkrát ohrané šablony, nemluvě o tom, že všechny postavy mi byli ukradený, žádná z těch postav neměla osobnost, které bych mohl fandit, soucítit sní. Atmosféricky je to vlastně stejné, je to prostě nuda, nezajímavá nuda, která je zabelená v otřesné animaci a né nemusíte se zde o žádnou, z těch nezajímavých postav bát, protože jim nic nehrozí. A přestože to má jen dvanáct dílů a každý díl, má těch třicet minut, tak mně to nudilo až tak, že sem bokem začal koukat na jiný seriál a u toho sem bavil. A když vezmu v potaz, že leckteré hentai má lepší animaci, lépe vykreslené postavy a příběh který tam ani nemusí být, tak mi fakt nic nebrání, tomu abych tomuhle dal odpad a neměl u toho žádné výčitky.

plakát

Víc než dotyk (2023) (seriál) 

Už sem viděl pár seriálů/filmů, u kterých sem si říkal, "Tak tohle snad nedokoukám" a přesto sem je dokoukal, ale na tohle sem začal dívat minulý rok v prosinci a první epizodu, sem ani dokoukal a dával sem do toho ruce pryč. A co tak hrozného, mně k tomu donutilo ? No je to velice jednoduché, hlavní hrdinka má schopnost, kdy se dotkne něčího zadku a vidí co dělal v minulosti a u zvířat to ještě funguje, že vnímá jejich pocity a emoce. Takže když v první díle, si pejsek přál aby už rychle umřel, protože viděl jak jeho páníček si odepírá jídlo a mezi tím jeho paníček, byl nešťastný z toho že jeho milovaný pejsek nejí, tak to bylo na mně prostě moc. Jako tohle bych čekal od seriálu, který je vážný, který se zaměřuje na lidské a zvířecí osudy, ale né od něčeho co má být odlehčená záležitost. Ono je pak v seriálu, ještě v pátém díle, jedna znepokojivá linka, okolo jiného psa, ale to už sem dal, nicméně pro ty kteří tohle moc nemusí, je tohle varování. Ale jinak je to skvělý, deset dílů, se relativně nese v odlehčeném duchu, humor je solidní, mini-případy sou slušný bizár, ale pak od desátého dílu nastane zlom. Nabere to o dost jiné tempo a dost to zvážní, je to skvělý, ale je to dost v rozkolu s předchozími deseti epizodami, až sem měl pocit. že se dívám na nějakou další verzi seriálu Duch zabijáka. Postavy odpadávají, vrah je nepolapitelný a celým městem obchází hrůza, nutno uznat že se jedná o skvělou kriminálku, která si nebere servítky, poslední epizoda možná končí dost zvláštně, ale sem za to rád, protože.......no je to prostě dobře, že to dopadlo takhle. Určitě dopooručuji, je to sice divný mix, ale veskrze kvalitní.

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

Jako dítě, sem neviděl žádný animovaný seriál o Sonicovi, nehrál žádnou hru a ani sem nesbíral kartičky, žádné tričko, hrníček, prostě nic. V tomhle směru, si to všechno vzali Pokémoni a že toho bylo. Nicméně po filmové stránce, Pokémoni docela pohořeli, za to prvního filmového Sonica sem si užil, ale jak je na tom dvojka ? Dvojka je na tom o trochu hůř, ale celé je to komplikované, takže nejprve kritika. Co se mi na jedničce hodně líbilo, byl ten dospělejší přistup, ať už šlo o příběh, postavy a nebo humor, zde to jde trochu víc na ruku dětskému publiku, což je pro dětské diváky fajn, ale tohe trochu zamrzelo, né nijak zásadně, ale přesto. Ale co je podstatně horší, je to že zatímco v jedničce Tom a Maddie, byli důležitý pro příběh a rozvoj Sonicovi osobnosti a byli součástí toho filmu, zde je jejich přítomnost na víc a film by se obešel i bez nich. Naopak jejich přitomnost to občas táhne dolů, tak jako dolů táhnce celá linka okolo svatby, která je zde brána jako nutné zlo, protože Sonica a Tails potřebovali tvůrci dostat na Hawaj. A nebýt svatby a toho že zde Tom a Maddie sou navíc, tak je to naprosto luxusní a parádní jízda, hned jak se objeví Eggman a Knuckles, tak je to v podstatě jedno velký parádní dobrodružství se vším všudy. Jim Carrey je zde naprosto parádní, tak jako v jedničce a jeho ztvárnění Eggmana, je jak už bývá zvykem u Jima Carreyho dost šílené a zábavné, on si tu roli užívá a hraje záporáka až na doraz, žádné lítost a nebo něco, že by udělal špatně, prostě ryzí záporák a tak to má být. Ale co je prostě brilatní, je Sonic, Tails a Knuckles, tohle sou tak dobře napsaný postavy, tak dobře namluvený, tak uvěřitelný. To proč Knuckles nesnáší Sonica a to proč Tails zase obdivuje Sonica, má hloubku a ten vývoj je hodně reálný. A mezi nima je Sonic, který přebírá tu zodpovědnost, ale zároveň zůstává sám sebou, naprosto luxusní. Velcie silné čtyři hvězdičky a hodně mně mrzí, že nemohu dát pět, protože tohle bylo skoro dokonalý.