Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (96)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka. Ne, nebojte, nehodnotím tuto ubohost odpadem jen proto, že se tam neumírá, byť tím totálně doslovné kopírovaní stejnojmenného seriálu úplně ztrácí smysl. Hlavní problém je jinde. Tohle totiž NENÍ reality show. Nedovedu si představit, jak moc velký degeš musí být divák (čti pěti a čtyřhvězdičkář), aby hned během první hry nepoznal, že toto celé je jen nahrané divadýlko. Ty vole, obrovská prázdná hala, kde jsou hladké zdi, hladký strop, prostě široko daleko ŽÁDNÁ kamera/kameraman a přesto je během akce milion záběrů ze všech možných i nemožných úhlů, protagonisté zabíráni zblízka v detailu uprostřed davu, což samozřejmě není ani fyzicky možné, protože i kdyby byly kamery zabudovány ve zdech, nezvládly by tak kvalitní zoom a ještě by jim výhled blokovali ostatní "soutěžící". Schválně se podívejte třeba hned na první tři střihy úvodního rozběhu "soutěžících". Záběr č.1 - z dálky celá hala, záběr č.2 - najíždí proti běžcům (nájezd je viditelně fyzický, tzn. na kolejích nebo závěsném rameni), záběr č.3 opět celá hala z dálky. Správně by tedy v záběru 1 a 3 měla jít vidět pohyblivá kamera, která točila ten druhý záběr, samozřejmě po ní není ani vidu. A aby to nebylo málo, udělal jsem si několik screenů za sebou z další fáze hry a lidi se na nich prostě teleportují na úplně jiná místa. Ubohá šaráda, která je bez nadsázky na stejné úrovni jako Soudkyně Barbara či Nebezpečné vztahy s Honzou Musilem. Nebo Wrestling. Připomíná to taková ta současná prank videa, kde se jakože nachytává pár lidí na skrytou kameru, ale namísto 1-2 statických kamer někde v křoví, jsou protagonisté zabíráni taktéž z 10ti různých úhlů i zblízka bez jakékoliv autenticity (i na tohle se bohužel hloupí lidi nachytávají). Něco, co se prezentuje jako realita, ale je to jen prachsprostě sepsaný, zahraný, naaranžovaný produkt, si nezaslouží ani jednu ušmudlanou hvězdu a nechápu, že tenhle PODVOD není v černých číslech. Tfuj. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jsem sice u páté epizody, ale protože se tady do hodnocení evidentně pustila skupina maniaků, kteří si ani neumí přečíst, že se dívají na reality-show a ne na druhou sérii seriálu, musím se vyjádřit. Jděte do háje. Když přijdete do restaurace na guláš, ale z menu si ze své blbosti vyberete svíčkovou, tak překvapivě nedostanete guláš. Divné, že? Osobně jsem od tohoto projektu nic nečekal, ale neskutečně mě překvapil. Když pominu zákulisní problémy, ta show je skvělá. Tím, že má 456 hráčů, je docela velká šance, že si oblíbíte někoho, kdo poletí domů už v první, druhé nebo třetí epizodě. Což je super... Jako divák tak úplně nevíte, co máte vlastně čekat. A to je hlavní faktor, který vás nutí koukat dál a dál. Nechci srovnávat produkci ani nic jiného, ale ve výsledku je to takový dynamičtější Survivor. Já si to užívám a nestydím se za to. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl zděšen, ale ono pro mnoho těch individuí je vypadnout ze hry o miliony dolarů horší než přijít o život. Je vidět tlak na "napětí" za každou cenu, ale celkem to funguje. ... Po další várce dílů už to tak určitě neplatí. Skleněný most a házení kostkou se celkem rozsypalo a ta "týmová" hra je nuda a jistě ani autoři z toho moc nadšení nebyli. Naštěstí je to vykompenzováno skvělou semifinálovou hrou, ta je perfektní. Ze složení finálové trojky jsou v Netflixu asi taky nadšení, nezbývá než být zvědavý na finále. Hodnocení nechávám na 3*. ()

JamesSi

všechny recenze uživatele

Netflix asi nepochopil o čem byl původní seriál a že ty, co pořádali tu Hry na oliheň nebyly úplně kladáci. A navíc je to prostě strašná nuda a všichni se chovají neuvěřitelně falešně jako ve většině sračkoidních reality show. Nemluvě o podivném střihu se spoustou kontinuálních chyb, což je u reality show zvláštní. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Takže někdo prostě udělal copy+paste her z kultovní hitovky a pokusil se na tom něco vyždimat? Kdo má potřebu si udělat názor, aniž by tomu věnoval 10 hodin času, máte možnost mrknout na 25 minut “výcuc” (ale varování jste byli). Pozn.: původně jsem chtěl dát hvězdičku za snahu, ale po tom výlevu (co na mě bafnul jako recenze na prvním místě), dám hrdě odpad. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)
  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)

Reklama

Reklama