Reklama

Reklama

David Holmes: Chlapec, který přežil

  • USA David Holmes: The Boy Who Lived
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento intimní dokument vypráví pozoruhodný příběh o dospívání Davida Holmese, mladého gymnasty z anglického Essexu, který byl vybrán jako dublér jedenáctiletého Daniela Radcliffa. Během následujících deseti let se mezi nimi vytvoří nezlomné pouto, ale Davidův svět se obrátí vzhůru nohama, když po tragické nehodě na place ochrne. Příběh odhaluje univerzální dilemata dospívání, nepřízeň osudu a pouta, která nás spojují. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, možná jen stopáž by snesla ještě maličko ubrat. Jinak kloubouk dolů před všemi, je to tragédie, stane se. Láska k řemeslu je zde obrovská a je velmi smutná škoda, že mu nebylo přáno pokračovat. Radcliffe byl vždycky sympaťák, po tomto dokumentu je ještě větší. Ty roky při natáčení musely být užasný a všichni si to ponesou do konce života. Někdo bohužel i s hořkou příchutí. ()

NoodlesCZ 

všechny recenze uživatele

Kdo cynicky vyčkává na prvoplánově citovou ždímačku, bude čekat marně. Dokument je citlivý, opravdový a hlavně David Holmes tu není v pozici někoho koho máme litovat, nebo by dokument, či on litoval sám sebe. Budete žasnout nad neutuchající náloží jeho energie a toho jak obrovská lidská osobnost vlastně je, v tom nejlepším slova smyslu. Daniel Radcliffe, kamarád, producent a někdo kdo si zřejmě jako jeden z mála v kolosu filmového průmyslu ze špičky tohoto giga ledovce moc dobře uvědomuje kolik obětí za tolika filmy stálo a ještě bude. A snaží se obklopený lidmi z kaskadérského okolí kolem Davida udělat vše pro změnu k lepšímu. ()

Bagimanek 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem sledoval film/dokument s Harry Potter tématikou, který nebyl převážně hezký, pozitivní a s happy endingem. I přesto si myslím, že se dokument velmi povedl. Obdivuhodný člověk s neskutečným odhodláním žít a vidět vše co nejoptimističtěji to jde, a to i v těch nejtemnějších časech. Na Radcliffovi obdivuji, že i když je jednou z nejznámejších tváří na světě, stále působí "obyčejně" a lidsky. Nejvíce mě dostala část s člověkem, který měl v den tragédie vše na starost, který vyprávěl, jak si vše vyčítá. Následující 10 minutové zakončení je krásnou tečkou, která alespoň mírně zpozitivní jinak dosti vážný dokument. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Dave je frajer. Z jeho mindsetu by se mohl leckdo přiučit. Daniel Radcliffe působí jako člověk, který ačkoliv je neuvěřitelně známý, je velice pokorný a se srdcem na pravém místě. Silný dokument, je mi líto člena týmu, jež si tuto tragédii dodnes vyčítá. Závěr je taková třešnička na dortu. Přeju Davidovi jen to nejlepší. To jak svůj osud přijal a pere se s tím vším s humorem a úsměvem na tváři je obdivuhodné. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama