Reklama

Reklama

Vánoce jako obvykle

  • Norsko Så Var Det Jul Igjen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Thea se rozhodne oslavit zásnuby tím, že konečně představí Jashana rodině. Jeho indické kořeny a norské vánoční tradice jejích rodičů jsou ale pořádně výbušná kombinace. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Chcelo to francúzsku produkciu, oni tieto ľahké komédie podávajú s úžasným pôvabom, ale toto nebolo zlé. Len nechápem, čo majú streamovacie služby s tým Nórskom, toto už je druhý tohtoročný vianočný film z Nórskeho prostredia, ktorý som za pár dní videl. Obsadenie fajn, tie tradície sú celkom dobrý bizar, všade prítomný sneh so štipkou indického Bollywoodu tomu dodáva šťavu, ale mohlo to byť zábavnejšie. Inak ale fajn pohodovka, oproti tejto absolútne gýčovej báchorke je to luxus. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Vánoce – Netlix - romantická komedie ……trojobal, který ve mne vyvolává stavy úzkosti už jenom, když ho zahlédnu v nabídce. Naši severští přátelé na to šli pomocí starých dobrých kulturních rozdílů, které když už nic jiného, tak alespoň dávají prostor k jednodušším vtípkům, ale dopadli stejně jako všichni jejich sváteční předchůdci. Dám příklad: Oni Norové, on Ind, oni mají tradici v zimním otužování, on skočí do ledové vody a nic…..střih a jsme úplně v jiné lokaci. Takže klišé, sníh, klišé, stromeček, klišé, klišé a nakonec všechno dobře dopadne. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Atmosférou kombinace Vánočních prázdnin a Fotr je lotr. Jen s tím rozdílem, že jak ta norská rodina, tak ten Ind tu tak strašně tlačí na pilu, že je hodně těžké se smát. Nejlepší moment je, když zjistíte, že jeden z rodiny se jmenuje Semen a druhá je Ana lýze. V tu chvíli to docela jde. Jenže pak se rozjede série absurdních situací, které jsou sice docela vtipné, ale zároveň dohnané do absolutního extrému. Rozmýšlel jsem, jestli dát tři, ale nakonec jsem skončil u dvou. Podobné komedie se musí dělat s citem. Jen tak se dá uspět. Ne vysloveně vymejšlet jednu hovadskou scénu za scénou a doufat, že to bude stačit. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Za mě super povedený! Jako jo, stokrát otřepané téma poznávání rodiny svého nastávajícího. Ale kombinace norské a indické mentality měla neskutečně třaskavou a humornou atmosféru. Jo, právě tou rozdílností povah to bylo super okořeněné a ještě víc se mi to zalíbilo, když na konci byli představeni skuteční Thea a Jashan. ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Velice mi to připomíná ten styl "komedie" jako je Fotr je lotr, holka pozve budoucího muže k rodině a ta rodina se tomu muži celý film vysmívá a uráží ho. Jako námět na BDSM návštěvu dominantní slečny je to celkem příjemný scénář, ovšem jako téma do rodinné komedie mě to přijde přinejmenším podivné, rebelská část mého nitra se dokonce ozývá s názory jako "co je kurva vtipného na šikaně Inda v Norsku", zatímco moje diplomatická část osobnosti uvážlivě mlčí, což je ta chvíle kdy se pomalu navracím k normálu a za dusotu ticha si myslím svoje.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film vychází ze skutečného příběhu Holmsenovy sestry, Norky, a jejího vztahu s Indiánem, kterého si přivedla domů na Štědrý večer. (Johnny.ARN)
  • Dialog postav obsahuje otázku: „Stejný postup jako loni?“, na kterou je odpověď: „Stejný postup jako každý rok.“ To odkazuje na komediální skeč oblíbený ve Skandinávii Večeře pro jednoho (1963), který se reprízuje každé Vánoce. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama