Reklama

Reklama

Game Story

(seriál)
  • Česko Bitová generace (pracovní název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Příběhy vzniku nejzásadnějších českých počítačových her posledních čtyř desetiletí, které formovaly generace fanoušků a dokázaly se prosadit ve světě. Unikátní pohled na zrození nejúspěšnějších domácích herních vizionářů, jejichž kariéra začínala často v „garážích" a mnohé z nich dovedla až k milionovému byznysu. V jednotlivých dílech nechá seriál nahlédnout do zákulisí tuzemské herní scény, fascinujícího tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy, než filmový a hudební průmysl dohromady. Game Story připomene legendární herní tituly, z nichž se staly fenomény daného žánru. (iVysílání)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Je to trošku letem světem, jednotlivé epizody by klidně mohly být o pár minut delší a strašně moc mi tam chybí Mafie, ale jinak zábavný, dobře sestříhaný a zajímavý exkurz do české herní a vývojářské historie, kde si dokonce i velkou část her pamatuji (akorát na KCD sem zatím nenašel čas ani odvahu). Vtipné je využívaní (nejen) dobových reportáží a reálií…70% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Vcelku povrchně a neoptimálně zpracované téma, které si zaslouží mnohem více hloubkový rozbor, má-li k dispozici produkce, režie takové osobnosti a archivní materiály ikonické herní epochy u nás. Zbytečné klipové (dobové, youtubové) "dějepisné" prostřihy, které pamětníci znají a mladým to nepomůže. Tohle mohl být parádní celovečerní dokument v jedné stopáži, vyhodit zmiňovaný zbytečný nadstavovač času a obrazu, dát víc prostoru konkrétním hrám, hráčům-pamětníkům, tvůrcům (tentokrát raději víc mluvících hlav, než vsuvek z youtube a ČT archívu) a klidně to pojmout jako komplexní dokument českého Game Story nejen o vývojářích. Ale díky za každou snahu mapovat českou popkulturu (ne)ztracenou v čase.  (Za nejlepší českou hru a nostalgii považuji Operaci Flashpoint nad kterou jsem strávil dlouhé hodiny okouzlení i nervů. V žádné jiné hře jsem nezažil pocit reality, kdy jste uprostřed rozsáhlé noční krajiny na nepřátelském území beze zbraně a snažíte se najít cestu k vaší posádce jen za pomoci hvězdné oblohy). ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Obstojný rýchloprierez českou hernou históriou, ktorý na pár miestach skutočne funguje a ponúka i viacero zaujímavých, nie až toľko medializovaných, informácií. No príliš krátka minutáž,  vynechanie viacerých zásadných titulov a neustále narúšanie plynulosti rozprávania rádoby vtipnými, s témou nijak nesúvisiacimi, archívnymi prestrihmi na prakticky hocičo, zbytočne zrážajú celé dielo na úroveň povrchnej jednohubky. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Nový český dokumentární minisériál "Game Story" by se mohl stát cenným příspěvkem k dokumentaci a oslavě české herní kultury, zejména historie významných časopisů jako Excalibur, Score a Level. Bohužel, na své cestě k tomuto cíli čelí zásadním překážkám. Hlavním nedostatkem je formát série. Patnáctiminutové epizody jsou nejen neúměrně krátké pro zpracování tak rozsáhlého tématu, ale také se nepodařilo efektivně využít tento omezený čas. V důsledku toho příspěvky hostů, jako je Pavel D., působí nevyužitě a neúplně. Porovnání s obdobnými seriály od Netflixu, jako je "High Score" nebo "Power On: The Story of Xbox", zdůrazňuje, co "Game Story" chybí. Tato mezinárodní produkce nabízí poutavé, hloubkové pohledy s delší dobou trvání epizod, což jim umožňuje hlouběji se ponořit do příběhů, krizí, napětí a objevů, které jsou pro tento žánr klíčové. Jako daňový poplatník a fanoušek české herní historie cítím zklamání, že "Game Story" nedostalo prostředky nebo formát, který by mu umožnil zářit. Šance na oživení a podrobný pohled na milovanou éru herních časopisů tak míjí. Je zřejmé, že více prostoru by umožnilo seriálu nabídnout více – nejen fakta, která jsou běžně dostupná na blogu autora, YouTube kanálu nebo v článcích, ale i vzácné, nevyprávěné příběhy a zákulisní informace. Výsledkem je, že "Game Story" se může jevit jako promarněná příležitost, možná výsledek omezeného rozpočtu nebo nejistoty České televize investovat do něčeho s větší přidanou hodnotou. Tento seriál tak zůstává v pozadí potenciálu, který měl. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Seriál hodně sráží dementní vata z produkce ČT. Absolutně nevyužitý potenciál v oboru, ve kterém jsme špička. Od Fuky přes časopis Score až po KCD, Samorost, Factorio. Programátoři nemají šanci se ani vyjádřit, místo toho člověk čumí na politické hnoje a dobové prostřihy. Bohužel postrádající špetku humoru. Obrovský provar. Bohužel. Jako průřez CZ scénou jakžtakž. ()

Reklama

Reklama