Reklama

Reklama

Zfilmovaná tajemství Čapkovy Strže

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2023, 41 min

Režie:

Ondřej Kepka

Hrají:

Ondřej Kepka

Obsahy(1)

Památník Karla Čapka slaví šedesát let od svého založení. Sídlí v domě, který si jako letní dům vybral Karel Čapek se svou ženou Olgou Scheinpflugovou. Dokument připomene význam místa i osobnosti, které se tu setkávaly. Tehdejší atmosféru dokreslí nedávno objevené filmové záběry, které podrobně prozkoumají režisér dokumentu Ondřej Kepka a současný ředitel památníku Karla Čapka Zdeněk Vacek. Zajímat je bude i osud jejich autora – Čapkova lékaře a přítele MUDr. Leopolda Firta. Zároveň na základě dobových i současných záběrů ukážeme, jak se Strž v průběhu let změnila. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Režisér v doprovodu ředitele památníku prochází strž i dům, nyní památník. Doplněno ukázkami z filmů vzniklých prodle Čapkových děl a komentáři pátera Lhalíka i Svěráka. Jen pár dobových fotografií a Čapka v pohybu. Nic moc. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Pokud je někomu divné, že tenhle dokument měl premiéru zrovna na slavnost Narození Páně=Boží hod vánoční, připomínám, že K.Čapek zemřel na zápal plic 25.prosince 1938 .... . Dokument je pořád na webu Č.televize : ČT 2, pondělí 25.12.2023, od 14.05 . ***Mimochodem v Biografii Karla Čapka tady na CSFD to má autor napsané BLBĚ : nacisté obsadili okleštěný zbytek českých zemí AŽ 15.března 1939 a ne už na začátku vánoc v prosinci 1938 .....  . Holt někde soudruh z NDR udělal chybu :-) . ()

Miluska15 

všechny recenze uživatele

Tak to se nepovedlo. Podivná stopáž, žádná tajemství se člověk nedozví. Suchá TV ilustrace jednoho místa, se sucharem režisérem, který má ještě potřebu vystupovat před kamerou... Dokumentem bych to nenazývala. ()

Reklama

Reklama