Reklama

Reklama

James May: Náš člověk v... - Japonsku (2020) (série)


Jedeme! (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Go!
Velká Británie, 2020, 49 min

Režie:

Tom Whitter

Hrají:

James May (průvodce)

Obsahy(1)

James začíná svoji velkolepou cestu napříč Japonskem na zamrzlém ostrově Hokkaidó, kde se vrhne na fyzicky náročnou jízdu se psím spřežením, koulování a potrápí se při objednávání nudlí z japonského automatu. I přesto si ještě najde čas na lov chobotnic a učení se umění výroby japonských samurajských mečů. (Prime Video)

Recenze (3)

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl na mě působil značně rozpačitě. James May zde nepůsobí jako takový ten hloubavý vzdělanec, co vám řekne i to, co nechcete slyšet, ale spíše jako takový ten "anglický blbec", co se vydal poznávat Japonsko a u toho se ztrapňuje. Formát pořadu mi také nejde po chuti. Jde o sestříhané momenty různých činností, které mají být netradiční pohled na Japonsko. Ve výsledku vzniká kompilace asi 5 minutových videí, kde i když vás něco zaujme, tak se se hned přejde na něco jiného a nic bližšího se už nedozvíte. Výběr činností mi moc zajímavý nepřišel. Vážně někdo kouká na dokument o Japonsku, aby viděl jak James May jede na psím spřežení? Nebo jak vyjede na moře na rybářské lodi, aby za chvilku řekl, že je jasné, že vyjeli moc pozdě a stejně nic nechytí, tak se zase vrací zpátky? Dozvíte se, že je 50 lidí, co dokáží vyrobit samurajský meč, ale z výroby se dozvíte jen to, že se rytmicky mlátí do kovu a to je tak vše. Prohlídnete si pokoj Jamese Maye v hotelu, protože štáb nedokázal vymyslet lepší program (doslova), navštívíte mini pivovar, který působí, jak když se jedná o zaplacenou reklamu a nakonec ze zajímavých momentů zbyde koulovačka a návštěva malé hospůdky. Trochu málo na úvod. Snad se to zlepší dalším dílem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to zkrátka všechno. Každý koho z jakéhokoli důvodů zajímá japonská kultura, tomu je třeba tento počin doporučit. Velmi příjemné seznámení s Japonskem velmi hravou formou se skvělým průvodcem. Záměrem zřejmě je, aby zde James May hrál staroměstského retarda z Anglie, ovšem úplně to zde neplatí. Nedokáže svoji vzdělanost patřičně kamuflovat, ale absolutně mi to nevadí. Jamese Maye mám hrozně rád a tento dokument překypuje informacemi, že mu lze s klidem odpustit i občasné chvilky, kdy James začne s obrovským zaujetím vysvětlovat nějaký nepodstatný detail, který nikoho absolutně nezajímá. Nejzajímavější část byla pro mě výroba mečů. Velmi solidní pilot. [80 %] ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý dokument , hezky směšně natočen. Zábavněji než tradiční cestopisy. Zároveň informativní. Přimělo by mě to navštívit Japonsko, ale většina míst vypadá opravdu jako po vymření jen s důchodci. Mladí se stěhují do měst a moc neplodí děti. ()

Reklama

Reklama