Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Zástupce druhu homo sapiens sapiens, nebo také jednoduše člověk, se poprvé objeví až v epizodě Jeskyně (2006). (vyfuk)
  • Pro letecké záběry byla použita speciální vzdušná kamera se 400mm objektivem, který dokázal zaostřit na zvířata ze vzdálenosti několika kilometrů bez toho, aniž by je rušil. (3DD!3)
  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)
  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)
  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama