Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth je brán jako klasika na poli vědecko-populárních dokumentů o přírodě. Rozhodně zaslouženě, protože obsahuje řadu unikátních záběrů, je skvěle hudebně podkreslený a doplněný o sympatický komentář Davida Attenborougha. Obsahově je to z principu jasná pětka a přesto, ze současného pohledu už tahle série za špičkou malinko zaostává a je potřeba hodnotit dokument jako celek. Zejména v počátečních dílech je znát využití starých, méně kvalitních záběrů točených na klasický film a i když jsem se díval na HDDVD, tedy pravděpodobně na nejlepší dostupnou verzi, působilo použití méně kvalitních zdrojů tu a tam trochu rušivě. Nejen co do kvality obrazu, ale i na fyzické práci s kamerou. Od Planet Earth navíc nelze čekat nějaké velké zázraky, co se informační roviny týče. Je to spíš "jen" sled různých záběrů, které samy o sobě na dechberoucí podívanou stačí a skvěle se u nich relaxuje, ale přeci jen, občas bych se rád dozvěděl i víc. Víc toho, co ještě neznám. A toho bylo v Planet Earth spíše pomálu. ()

Thehellion 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že například v žádném díle neni ani zmínka o kosatkách, což je vrchol potravního mořského řetězce, sem tam se na můj vkus moc babrají v kytičkách a těchto věcech na úkor například tygrů a podobně, nicméně to jsou jen malé chybky..natočit něco takového muselo dát obrovskou dřinu, je to famozní přírodopisný dokument. Za mě nejlepší díly - Hory, Od polu k polu, Království ledu a asi pouště..největším zklamáním byla pro mě nejspíš džungle..ale nelze to napsat jinak..........Bravo.... ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první díl a už teď mohu s jistotou říci, že se jedná o nejlépe zpracovaný dokument s naprosto neuvěřitelnými záběry a neustále musím myslet na to, jak je vůbec možné, že někdo dokázal něco takového natočit. Doufám, že někde najdu dokument o tom, jak se natáčejí tyto dokumenty, jinak mi to nejspíš nikdy nedá pokoj :-) 5 dílů je za mnou a nikdy by mě nenapadlo, že dokument bude mít lepší atmosféru a větší napětí než většina seriálů, které jsem dosud viděl. Už plně chápu, proč si to zaslouží tak vysokou příčku ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná sa o jeden z najpozoruhodnejších projektov na poli prírodopisného dokumentárneho filmu, aký som mal možnosť vidieť. Forthegill je jednoducho umelec, ktorý celú mozaiku príbehov a osudov živočisnej ríše pretransformoval do pozerateľného príbehu. S neskutočne pôsobivým komentárom od Attenborougha, ktorého podmanivý anglický prízvuk, rozpráva o veciach videných a nevídaných, robia s tohoto seriálu absolútnu lahôdku. K tomu pridám veľa záberov s vtáčej perpektívy a zrýchlený čas pri raste rastlín alebo stromov a keď k tomu prirátame dokonalé snímanie kamerou , tak vám zostáva pastva pre oči, ktorú si každý musí užiť po svojom. LENŽE, aj napriek komplexnosti toho tento seriál hovorí pramálo, čo je veľká škoda. Vidieť takto zblízka aj iné prírodné úkazy a živočíchy by bolo priam dokonalé. Takto sa musím uspokojiť so slovom - základ. Neukazuje nám nič viac a nič menej čo by sme sami nepoznali s iných dokumentov alebo kníh. V tomto prípade - forma zvíťazila nad obsahom, a práve v tomto prípade je to strašná škoda. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu nejlépe hodnocený seriál na csfd přehlížím, až teď jsem se odhodlal a musím říct, že zbytečně pozdě. Největší smůlu mám hlavně proto, že se dívám na 11 starý seriál. Veškeré technologie, neskutečně kalibrováné zoomy a záběry, které zabírají krásy přírody jsou na rok 2017 už zastaralé a spoustu jiných dokumentů nabídne stejný nebo i vyšší zážitek. Dokument hodnotím k roku 2017, věřím, že v roce 2006 by mi z tohoto spadla čelist. O to lepší důvod shlédnout čerstvou druhou sérii hned a neodkládat opět 10 let. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama