Reklama

Reklama

Česko na drogách


Štěstí je krásná věc (E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Kde se vzaly drogy, proč k nim měl člověk vždy blízko a proč je z toho často problém? První díl dokumentárního cyklu otevírá široké téma drogové problematiky u nás. (Česká televize)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, rychle a stručně. Zaujala mě filosofie drog: Když chci libost, musím pro to něco udělat, což je trochu náročné. A musím trpělivě počkat. A dostanu signály "dej si pauzu". A přirozená libost mimo orgasmus není velká síla. Dozvíte se, že dobré jídlo zvedne dopamin jeden a půlkrát, sex dvojnásobek, kokain je dvojitý sex, s amfetaminem nebo pervitinem se dostáváte na desetinásobek. Mozek ví, jak vás odměnit za to, že se s někým vyspíte či dobře najíte, protože je to pro život důležité. Drogy ale umí tento systém hacknout a působí nepřirozeně. Mají opačné parametry. Jsou rychle působící což je jednodušší, než "rok vydělávat peníze a pak jet na dovolenou". A nedostane se informace "zastav". Asi měly být zmíněny také čtyři fáze braní drog u každého uživatele od euforické, ztrátu prátel, nutnosti myslet jen na získání drogy, přestání působení drogy a její braní pouze k tomu, aby uživateli nebylo špatně a nakonec předávkování a smrt. Ke shlédnutí na   https://www.ceskatelevize.cz/porady/15855221547-cesko-na-drogach/223562264160001/ ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připadá mi trochu nešťastné to rozdělení na 6 krátkých dílů. Kdyby to mělo 3 pořádné a plnohodnotné díly, dávalo by to větší smysl. Cyril Dobrý si docela vyžívá v tom mluvením s kamerou, už v seriálu Zrádci byl skvělý a to samé platí i zde, má příjemný hlas a hodí se sem. Úvodní epizoda povedená. ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prožít něco mimořádného, zprostředkovat si transcendentní zkušenost..." Psychiatr Kamil Kalina na konci prvního dílu. Potěšila také Uspořená libra na začátku. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Tak zatím to teda nevypadá vůbec dobře. Drogy jsou špatné a doložím to prostřihy z nějaký free video banky. Snad se to zlepší, tohle vypadá jako klasická démonizační akce fízlů. ()

Reklama

Reklama