Reklama

Reklama

Nepolepšovna: Podvody, sekty, únosy

(seriál)
  • USA The Program: Cons, Cults, and Kidnapping
Trailer
USA, 2024, 3 h 12 min (Minutáž: 63–66 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Žena, kterou i po letech pronásledují děsivé vzpomínky na polepšovnu, odhaluje korupci a zlo v systému ústavní péče o mládež. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dosť nevýrazná záležitosť, čisto na spovediach vyskladaná. Jeden by si myslel, že si takýto námet zaslúži ďaleko emotívnejšie spracovanie, ktoré sa divákovi vryje pod kožu. Nuž ale toto .. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

mam napozeranych xy dokumentov, znamych, aj neznamych. osobne som vsak presvedcena, ze takato silna tema si zasluzila ovela lepsie spracovanie. reziserka a hlavna hrdinka mi neuveritelne liezla na nervy uz od prvych minut. niekolkokrat som to vypla a premyslala, ci to vobec dopozeram. ak vo vas dokument o tyrani deti nevzbudi ziadnu emociu (a mna naozaj rozplace cokolvek), nieco nie je dobre. ()

Reklama

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám opravdu poctivý dokument. (Jedno ze zařízení těchto "polepšoven" bylo v roce 1998 založeno dokonce i u nás v ČR - Morava Academy. Naštěstí bylo po několika měsících uzavřeno na základě potvrzených udání a odsouzení personálu ze zneužívání mládeže.) ()

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím a přemýšlíte zda je to pravda či ne. Tolik náhod. Zmínili tam, že jedna taková růžová škola byla v Čechách. Rodiče neskutečné ovce. Defakto tam není zmíněno, že by někoho zajímalo, co se tam vlastně děje. A ti, co dělali ty tresty někteří pak neměli problém o tom mluvit zajímavé. Takže rodiče berou děti, jako konzumní zboží údajně problémové děti a neví si s nimi, tak je hodí sem. Pravdou je, že v Čechách by bylo potřeba taky něco takového, ale v dobrém slova smyslu ne týrání, zákazy apd, ale učení se respektu, vděčnosti, pokory a nejlépe by je tam měli poslat s rodičemi, kteří na výchovu dlabou. I presto, ze zjistili, co se děje děti omlouvají své rodiče. Potom se shledá jedna ze svých rodičů, protože chtěla, aby otci došlo, co udělal. Nejdřív rikali, ze si vydelavala sekta pres 1 mega dollaru a ted tam ukazuji, ze vykazano za rok 2004 leden 8mega dollaru. To je masakr kolik na tom vydělali. Takze nejvetší zlo z toho vyšel bez trestu zajímavé.Když už ta podělaná vláda zjsitila v roce 2008 tedy začla se tím zabývat po tisích zalování, tak to projednávali, ale nic se nestalo :D no takové Česko... Jak v tom jsou prachy nikdo nic nedělá jen se o tom mluví. Takže stát o tom ví, ale nic se neděje, protože jde o miliardy dollaů. Tak to je masakr. FBI nějak spí, nebo co :D. Já pořádsi říkám, co se stalo, že se nic nestalo. Může někdo do zprávy ? Mohla bych se pomstít , ale neudělám to ? Po tom všem ? Se vlastně nic nestalo ? A je tu jen 9 recenzí ? Neskutečné. A googl o tom také mlčí.... Jak zvláštní ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený dokument na velice silné a odpudivé téma. Rád bych napsal, že je to něco neuvěřitelného.. jenže to bych nesměl vidět, číst a slyšet o tolika podobných zrůdnostech, které se za poslední dekádu či dvě vynořily na světlo. Je extrémně důležité udržovat povědomí o podobných věcech aby jim mohlo být zamezeno a to jak těm, které se teprve mají odehrát, tak těm, které se dějí dnes a denně. A ne kdesi daleko v Americe nebo v Asii, očividně může podobný ústav bez problémů fungovat i několik kilometrů za Brnem v České republice - tahle část mi, upřímně, vyrazila dech. Je to hnusné, odporné a slušnému člověku se z toho musí vařit krev v žilách. Osobně nedokážu pochopit umírněnost přeživších tohoto programu.. nemůžu ani říct, že bych je za ni obdivoval, zmůžu se maximálně na respekt, jelikož kdybych byl já v jejich kůži v situaci, kdy se mi podaří po desetiletí dohledat člověka, který byl zodpovědný za moje dlouhodobé týrání a sám ho i vykonával a takový člověk mi při konfrontaci odpoví "a?".. no, jelikož bych už díky jejich programu měl slušnou zkušenost s pobytem ve vězení, nejspíš bych dlouho neváhal a každý z "vychovatelů" a "vychovatelek" by se mohli jedině tiše modlit, abych je nenašel dřív, než mě policie aneb "I hope this e-mail finds you before I do..". Nemluvě o nějakém odpouštění rodičů, okamžitě po propuštění z programu na svobodu by pro mě tihle lidé skončili a jediná společná konfrontace by proběhla u soudu. 5/5 ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama