Reklama

Reklama

Česko na grilu

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2024, 65 min

Účinkují:

Tomáš Zástěra (moderátor), Patricie Pagáčová (moderátor), Zdeněk Pohlreich, Martin Svatek

Obsahy(1)

Rozpálené grily, slunce nad hlavou, ale i napětí a pořádná dávka emocí, to je nová rodinná soutěžní reality show Česko na grilu. Deset párů složených z milovníků grilování změří své síly o titul i zajímavou výhru v epickém souboji nad žhavými uhlíky pod přísným dohledem nekompromisní poroty v podání Zdeňka Pohlreicha a Martina Svatka. (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

borohub 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl jediný díl Masterchefa, tak se zkrátka neubrání pocitu, že Česko na Grilu je prostě Masterchef z Wishe. První co bouchne do očí je "rozložení sil" - dva porotci, což je sám o sobě nesmysl, protože když se o něčem hlasuje, tak je dobré mít lichý počet "rozhodujících". Navíc ta chemie mezi Zdenkěm Pohlreichem a Martinem Svatkem není (což je v porovnání v kombinaci s Kašpárkem, Punčochářem a Forejtem v masterchefovi, kde se naopak skvěle doplňují do očí bijící). Příliš jsem nepochopil "funkci" Patricie Pagáčové a Tomáše Zástěry, kteří jsou fakt navíc. Měli asi fakt radši sehnat třetího porotce kuchaře. Soutěžící jsou nudní a nezáživní (ruku na srdce, to je ale problém i novějších řad masterchefa). Jediné co je možná trošku inovativní je, že se soutěží ve dvojicích, těžko říct, jak budou vypadat "týmové výzvy" (pokud nějaké budou), protože zrovna ty byly na Masterchefovi mnohdy ty nejlepší. Je to škoda, Z. Pohlreich mi docela v Masterchefovi seděl (jak zastupoval v pár dílech R. Kašpárka), tady to je nic moc :( Zatím hodnotím 2*, je možné, že časem upravím, ale obávám se, že to bude spíše směrem dolů. 30% ()

Erutan_Revol 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhá stopáž. 40 minut by na soutěžní pořad o vaření úplně stačilo. Takhle je to hrozně utahané, část s rozstřelem už mě vůbec nebaví sledovat. Kýčovité drama při vyhlašování výsledků nebo tématu grilování pomalému tempu taky ubližuje. Moderátoři prakticky nemoderují, porotci sice věcně připomínkují, ale divákovi to moc nedá a zároveň to není humorné (od Pohlreiche prostě člověk čeká víc). Proostředí natáčení, kamera, hudební doprovod i střih jsou ale ucházející, takže když už nic jiného, tak z toho člověk má pěkné záběry na přípravu jídla. To ale na  dobrý pořad nestačí. 4/10 ()

Reklama

luss1 

všechny recenze uživatele

Jako oodechový pořad fajn. Osobně jsem od pana Polreicha čekala trochu víc. Pan Svatek naopak překvapil, trochu jsem se bála, že nebude druhému porotci stačit. Moderátoři za mě celou soutěž akorát shazují. Jsou více méně zbyteční a při jejich výkonu se pohybují na hranici (možná spíše za hranicí) trapnosti. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Že ti Češi ty kastrůlky, pánvičky a mixéry v posledních letech tak milují… Tam se blanšíruje, tam se konfituje, tam se nenandává jídlo, ale vznešeně probíhá plating. Porota zvedá obočí, moderátoři jsou za chodící časomíru a soutěžící ladí svůj pokrm do poslední vteřiny. Netuším, proč by mělo být Česko na grilu, ale zatím je to nemastné, neslané a samotný Zdeněk Pohlreich se buď rozehřívá nebo bude jen otráveně pochodovat mezi začouzenými soutěžícími. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Grilovani neni zrovna moc silne tema na soutez a primacke provedeni je jeste slabsi. Casting evidentne ciste podle vzhledu sexualni orientaci a velikosti tetovani, ale nejhorsi jsou neustale nudne mluvici hlavy a jeste nudnejsi a zbytecnejsi 'moderatori'. Snad jen kvuli Pohlreichovi se Svatkem a jejich tipem jsem se na to vydrzel horko tezko divat (v porovnani s jeste horsim Masterchefem), ale jen protoze jsem nemel nic lepsiho na praci. Po dvou dilech vzdavam, na neustale vyskakujici a prerusovaci reklamy nehodlam koukat. Prostrihat tak na polovinu vcetne moderatoru a stupidnimu rozstrelu, mohlo by se to priblizit k 50%. Hned po finale Pece cela zeme je videt ten konstrast s tvorbou CT, ktery do urcite miry ospravedlnuje koncesionarske poplatky a Bebarova s Koptou uz mi nepripadaji tak zbytecni. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Čtvrtou epizodu zhlédlo podle měření pouze 151 tisíc diváků, což znamenalo nejenom drtivou porážku od konkurence, ale větší sledovanost měly i České chaty snů (od r. 2023), které byly vysílány až po Česku na grilu. Kvůli nezájmu diváků se Prima rozhodla pořad stáhnout z hlavního sobotního času. (Olík)
  • Na pořadu se podílelo zhruba 120 lidí. (Teres)

Reklama

Reklama