Reklama

Reklama

Benátky a ostrovy v laguně

(TV film)
  • Francie Venise et les îles de la lagune (více)
všechny plakáty
Francie, 2022, 52 min

Obsahy(1)

Město s výjimečnými paláci, kanály, barevné vesnice a nádherné ostrůvky zasazené do laguny na severu Itálie... Benátky jsou nerozlučně spjaté s lagunou a jejími nádhernými ostrovy, pestrobarevnými vesnicemi a tisíciletými tradicemi. Přestože samotné město je dnes cílem mnoho turistů z celého světa, původně to bylo jen útočiště v močálovitém a nehostinném kraji pro muže a ženy, kteří prchali před nájezdy barbarů. Během staletí ale Benátčané vybudovali nádherné město a položili základy námořní velmoci, jejíž vliv se šířil po stovky let. Od roku 1987 jsou Benátky a celá okolní laguna památkou UNESCO a musí se vyrovnat se zvýšeným cestovním ruchem. Přesto si Benátky i okolní ostrovy zachovaly svůj půvab a jedinečnost. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

subic 

všechny recenze uživatele

Taková rychlovka po Benátkách, ale divák se dozví, kde je to nejfrekventovanější turistické centrum a kde se sdružují místní, na Buranu se vyrábí ručně benátské krajky a vedle na Muranu zase benátské sklo, krátce na San Michele, pak zpět na Dorsoduro, které nejí nejfrekventovanější a kam by měl turista vyrazit na to pravé tiramisu a nakonec Lido, které by stálo za bližší zmínku. Ale celkově velmi pěkné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Komentovaná prohlídka po architektuře na starém městě na České televizi. Benátkách jsem byl dobrovolně jednou a několikrát nedobrovolně, protože všechny cesty na teplý jih vedou přes toto město. Často je třeba v tomto nejznámějším městě třeba tři hodiny zastávka. Podruhé jsem se koupal na plážích v dokumentu zmíněné benátské laguny a potřetí se vyspal na parkovišti u autobusu, počtvrté na zdarma výlet do Benátek z letoviska u moře ani nejel. Každý den do města dorazí jedna či více výletních megalodí a pět tisíc turistů se vyvalí na den do města. Nezanechají zde moc peněz , možná za zmrzlinu a něco třpytivého, zato nechají hodně odpadků. Zajímavější  je větší část Benátek, kde skutečně bydlí lidi. O Benátkách mě baví spíše tento druh dokumentů, které to sociologicky, ekologicky a antropologicky rozebírají. ()

Reklama

Reklama