Reklama

Reklama

V karavanu po Polsku


Epizoda 1 (E01)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Hrají:

Zbigniew Czendlik (průvodce)

Obsahy(1)

Svou cestovní pouť Zibi zahajuje na břehu Jeziora Myczkowskie v pohoří Bieszczady patřící do Podkarpatského vojvodství, odkud se vydává do města Sanok, ve kterém objevuje nejen vyhlášenou lokální kuchyni, ale také překvapivé české stopy, kterým vévodí socha Švejka. Pestrost přírodních zajímavostí poznává na projížďce terénním vozem a historické pozoruhodnosti nachází v městě Łańcut. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý! Já pana faráře mám ráda jako osobnost i jako člověčího člověka, takže když sedne do karavanu a začne provázet pro mne celkem neznámým Polskem... tak mile a empaticky k prostředí, loukám, stavbám, jídlu i...Rozhodně jsme u zrodu něčeho asi milého, poznávacího a odlehčeného pořadu. Hmmm, asi se budu pro mne nečekaně dívat dál. Moc sympatický projekt České televize. Jednou za čas se prostě něco povede. Bude tomu idál? Uvidíme :-) ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem úžasné! Tento projekt se, jak se zdá, povedl do nejmenších detailů. Jsem unešena z tolika krásy, v Haliči i v Polsku je co obdivovat! Dokument je navíc vyváženě vystavěný: informace se střídají s přiblížením historie, památek, poetické přírody, pestré kultury i bezpočtu gastronomických lákadel ve správném poměru. Průvodcem není nikdo jiný než sympatický pater Czendlik, jehož vlídnost prostupuje představováním dechberoucích krás jako příjemný bonus. Možná, že je ale právě taková vlídnost podstatou, která veškerou krásu kolem nás propojí ve svět, jež nám učaruje… Těším se na další díly! ()

Reklama

Galerie (20)

Reklama

Reklama