Reklama

Reklama

Za ginipiggu 2: Chiniku no hana

  • angličtina Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood
Krátkometrážní / Horor
Japonsko, 1985, 42 min

Režie:

Hideshi Hino

Hrají:

Kirara Júgao

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek zobrazující postupné rozčtvrcení a rozsekání dívky úchylným maniakem oblečeným do samurajského kostýmu. Žádný děj. Údajně rekonstrukce skutečné vraždy. (Flipnic)

Recenze (44)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad ještě horší než první díl. naprostá nuda která mě nebavila ani minutu. Gore scény jsou slabé a zase strašně umělé a každá scéna mučení mě dokonale usínala. Ne nemám náladu na další díly. Ale musím je vidět. Uvidíme co z toho bude. BTW zase jsem nebyl ani minutku znechucen, cože je u takovéhleho filmu asi největší průser. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač tedy v tomto snímku není žena mučena jako v prvním, ale rovnou čtvrcena, není to tak šokující a drsné. Naopak, díky své místy přehnané teatrálnosti a až směšného čtvrtitele v samurajském obleku, to celé nabírá komických a groteskních výšin (ale možná to byl záměr). Rozhodně tomu chybí nepříjemnost a alespoň náznak realističnosti jedničky. Zaujalo mě vlastně až klasické oko na závěr a úplně závěrečná galerie. A slečna byla hezká. Jako trikově to není zrovna špatné, ale tak nějak mě to nechalo zcela chladným. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto vyzerá Cannibal Holocaust ako rozprávka pre deti na dobrú noc a je to asi to najšokujúcejšie, najgorovitejšie, najsplatterovatejšie, najkrvavejšie a najbrutálnejšie, čo som kedy videl (teda nič ma nenapadlo ani po dlhšom premýšlaní:))) Toto je len pre FEST silné nervy a žalúdky! Čo sa dá vlastne na takomto snímku hodnotiť??? Ak budeme brať snuff ako plnohodnotný filmový žáner tak musím dať odpad, aj keď to je z 85% podmienené skôr šokujúcim obsahom, ktorý poriadne útočí na divákove emócie a zmysly. Tých 15% (jedna hviezdička) je za spracovanie, ktoré keď sa na to pozeráme z umeleckej stránky (značne zvrhlej a chorej samozrejme) je výborne naturalisticky spracované a nebyť úvodných titulkov (chvalabohu že tam sú!!!!!) tak mám vážne obavy o to dievča...Takéto filmy fakt nemusím a už nechcem ani ďašie diely série vidieť...Aj gore má pre mňa isté hranice...Len tak na margo-ako budúceho psychológa by ma zaujímala typológia ľudí, ktorý si snuff dokážu "vychutnať" a páči sa im to...Možno sa tým v budúcnosti budem zaoberať :))) ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Ani tohle mi neukázalo "ultimátní gore dílo" po kterém moje duše pase celý život, asi podobně jako Kakihara po "někom, kdo ho konečně zabije" ... Ne, Guinea Pig 2 je v podstatě nuda ... neuvěřitelná nuda, která má nějaký účel šokovat, ale na mne to tedy nějak nefungovalo. Za prvé, gore efekty nejsou zas tak dobré. Časté střihy, gumové končetiny, téměř na všem je vidět, jak byly triky řešeny. Za druhé, nějakým způsobem mě nedokáže odrovnat, že někdo nadopuje holku heroinem tak, že ani neumře, ale ani necítí bolest při porcování za živa. V drogách se trochu vyznám a už tahle první záležitost mi vykouzlila menší úsměv na obličeji. Je to volovina, kdyby tu holku rozporcoval při vědomí a byla vidět nahota, snad by se o něčem šokujícím dalo mluvit ... Samoúčelná kravina. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

FLOWERS OF FLESH AND BLOOD je pro me asi nejpovedenejsi z cele serie...a to hlavne po technicke strance, co se samotne storyline tyce, to uz je o dost slabsi..., je videt, ze se " tvurci " pred samotnou realizaci zamerovali spise na zvladnuti tech vsech protez a spec.hejblat, nez na vymysleni nejakeho duchaplneho pribehu....ha ha, ale u tohoto zanru zadna novinka, ze ????? Mimochodem, z "making of.." je patrne, ze si cele nataceni fakt dost uzivali.... Z dnesniho pohledu zcela urcite klasika ve sve kategorii.., nicmene uz davno prekonana, coz je patrne hlavne z " del " transgresivnich silencu Masama Akity, Fuji Kikaku ci Tamakichi Anaru.... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Filmu mimo Japonsko prospělo to, že jej v roce 1991 viděl Charlie Sheen. Byl obsahem filmu rozrušen a obával se, že se jedná o tzv. „snuff film“. Případem se zabývala i FBI. Pátraní bylo nakonec ukončeno s tím,že jde o důmyslně natočenou fikci. (Rugero)
  • Druhý díl filmové série Guinea Pig byl jednou z hlavních inspirací pro sériového vraha a kanibala Cutomu Mijazakiho, popraveného v roce 2006 a přezdívaného Drákula nebo také Otaku vrah. (Mafian)

Reklama

Reklama